2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

12 yaşında ailesine bakıyor

 
Zeytinburnu’nda bir gecekonduda yaşayan 12 yaşındaki Buse Assı, ailesine bakabilmek için okulu bırakıp haftalık 50 YTL karşılığında tekstil atölyesinde işe girdi. Buse’nin annesi Nazan Assı ise kalınbağırsak kanserine yakalanan annesine bakmak için işten ayrıldı.

İLKÖĞRETİM okulu 6’ncı sınıf öğrencisi Buse Assı (12), 5 ay önce annesi Nazan ve babası Necdet Assı ile birlikte siroz olan dedesi Bahattin Gezen (55) ve kalınbağırsak kanseri olan anneannesi Sabire Gezen’e (53) bakmak için yaşadıkları Çerkezköy’den ayrılıp Zeytinburnu’ndaki iki göz gecekonduya taşındı. Babası Necdet Assı, bir süre sonra geri dönmek isteyince annesi Nazan Assı, "Anne ve babamı bu şekilde ortada bırakıp gidemem" diyerek karşı çıktı. "Gelirsin, gelemem" tartışması kavgaya dönüştü, Necdet Assı evi terk etti. Buse’nin Haseki Hastanesi’nde tedavi gören dedesi Bahattin Gezen iki ay önce öldü. Lokantalarda bulaşıkçılık yapan annesi, kalınbağırsak kanseri teşhisi konulan anneannesine evde bakmak zorunda olduğu için işi bıraktı.

DEVLETİN ELİ KISA

Çaresiz ve parasız kalan 36 yaşındaki Nazan Assı başta devlet kurumları olmak üzere özel yardım kuruluşlarının kapılarını çaldı. Önce İstanbul Valiliği’ne gidip durumunu anlattı. Bir kereye mahsus 100 YTL ödediler. Zeytinburnu Belediyesi’nin eve gönderdiği bir görevli ise 7 YTL para verip tüpgazı değiştirdi.

50 YTL HAFTALIK

Parasızlığa çare bulunamayınca 12 yaşındaki Buse, okulu bırakıp haftalık 50 YTL karşılığında bir tekstil atölyesinde getir götür işleri yapan ortacı olarak çalışmaya başladı. Elektriği kesik, suları akmayan, sobası bulunmayan, yemek pişmeyen evde, komşuların yardımıyla yaşamaya çalışan aile, taksi parası bulamadığı için kanser hastası yeşil kartlı 53 yaşındaki Sabire Gezer’i kemoterapiye de götüremiyor. Kaldıkları evin yerine apartman yapılacak olması, aileyi kış ortasında sokakta kalma riskiyle karşı karşıya bıraktı. Nazan Assı, "Tek isteğim, soğuk kış günlerini geçirebileceğimiz sıcak bir yuva" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 13:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?