4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

133 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

İstanbul'da düzenlenen iki ayrı narkotik operasyonun da 133 bin 250 adet Ecstasy hap ele geçirildi. Olaylarla ilgili yakalanan 4 kişinin tutuklandığı bildirildi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 Kasım 2011 günü Bakırköy'de düzenlediği operasyonda Mehmet G., ve Mustafa K'yı şüpheli olarak gözaltına aldı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramada 12 kilo 250 gram ağırlığında 61 bin 250 adet Ecstasy hap ele geçirildi.

Yapılan sorgulama sonucu şüphelilerden Mehmet G'nin uyuşturucuyu getiren organizatör olduğu Mustafa K'nın da kurye olduğu ortaya çıktı. Hapların Hollanda'dan Belçika'ya oradan da İstanbul'a getirildiği öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 2 zanlı sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Narkotik ekiplerinin düzenlediği ikinci operasyon Atatürk Havalimanında gerçekleştirildi. Belçika polisinin verdiği istihbarat bilgisi üzerine harekete geçen narkotik ekipleri, Belçika'dan gelen Mehmet Y., ve Muhammed B., isimli yolcuları havalimanında durdurdu. Şüphelilerin valizlerinde yapılan aramada 18 kilo ağırlığında 72 bin adet Ecstsay hap ele geçirildi. Soruşturma kapsamında Belçika'da da bir miktar ecstasy hap bulunduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2011 Çarşamba 12:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?