1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

14. İstanbul Caz Festivali

Bu sene 14'üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 3-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.

Festival takipçilerinin yıllardır Türkiye’ye gelmesini heyecanla beklediği, dünyanın en önemli kadın vokallerinden Norah Jones, Bee Gees'in unutulmaz sesi Robin Gibb ve Bob Dylan klasikleri söyleyecek olan Bryan Ferry Festivalin öne çıkan isimleri arasında yer alıyor.
Temmuz ayını müzikle dolduran Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 3 - 18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşiyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın düzenlediği ve sponsorluğunu bu yıl 10. kez GARANTİ BANKASI'nın üstlendiği 14. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 40'ın üzerinde topluluk ile 200'ün üzerinde yerli ve yabancı müzisyeni ağırlayacak.

14. Uluslararası İstanbul Caz Festivali konserleri bu yıl farklı konser mekânlarıyla da dikkat çekiyor. Festival konserlerine bu yıl, Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nin yanı sıra Sepetçiler Kasrı, Esma Sultan Yalısı, İstanbul Modern Heykel Bahçesi, Şan Tiyatrosu, Fransız Kültür Merkezi Avlusu, İstanbul Jazz Center, Nardis Jazz Club, Kemer Golf & Country Club, Aya İrini Müzesi ve Arkeoloji Müzesi Bahçesi ev sahipliği yapacak.

Festival'in gelenekselleşen etkinliği Caz Vapuru bu yıl 8 Temmuz Pazar günü Barış Manço Gemisi'nin Boğaz turuyla sürerken, Genç Caz Konserleri genç amatör müzisyenlere Festival programında yer alma fırsatı verecek.

FESTİVALİN SÜRPRİZ İSMİ : NORAH JONES

Festival takipçilerinin yıllardır Türkiye'ye gelmesini heyecanla beklediği, dünyanın en önemli kadın vokallerinden Norah Jones, İstanbul Caz Festivali konuklarındanGARANTİ BANKASI sponsorluğunda, 1 Ağustos Çarşamba akşamı Açıkhava Sahnesi'nde gerçekleşecek Norah Jones konseri uzun süre hafızalardan silinmeyecek

Saat 20.00'de başlayacak konserde, önce alternatif folk akımının yeni seslerinden M. Ward sahne alacak. Berrak sesi ve etkili şarkı sözleri ile tanınan M. Ward, aynı zamanda Norah Jones'un son albümünde de sesi ve gitarı ile bir parçada yer alıyor. Norah Jones ise saat 21.30'da sahne alacak.

CAZ FESTİVALİNE ÖZEL CAZ KULÜBÜ: EUROPEAN JAZZ CLUB

Uluslararası İstanbul Caz Festivali bu yıl bir ilke imza atarak, İstanbul'un merkezinde, özel ve eşsiz bir mekanı bir caz kulübü haline getiriyor!

İstiklal Caddesi'nin girişinde yer alan Fransız Kültür Merkezi'nin bahçesi, European Jazz Club konserlerine ev sahipliği yapıyor. European Jazz Club aynı zamanda, İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olacağı 2010 yılı öncesinde, Avrupalı ve Türk sanatçıların bir arada sahne alacakları bir platform oluşturmayı da amaçlıyor. European Jazz Club konserleri sonrasında gecenin ilginç jam session'larla devam etmesi de bekleniyor.

Nükhet Ruacan anısına


European Jazz Club'ın ilk konserinde, Türkiye'nin en iyi caz vokalistlerinden biri olan Sibel Köse ve grubu, Hollanda'nın dünyaca ünlü piyanistlerinden Michiel Borstlap ile sahne alacak. SKYTEAM sponsorluğunda 4 Temmuz Çarşamba saat 22.00'de başlayacak konser, geçtiğimiz Mayıs ayında kaybettiğimiz vokalist Nükhet Ruacan'ın anısına ithaf ediliyor. 1996 yılında caz dünyasının prestijli ödüllerinden Thelonious Monk Ödülü'nü kazanan Borstlap, aynı zamanda ilk Arapça opera eserinin de bestecisi.

Geçtiğimiz yıl yayınlanan "5 o'clock Tea" albümü ile İsviçre ve Avrupa'da büyük ilgi uyandıran South Maxico ekibi, 7 Temmuz Cumartesi gecesi saat 22.00'de sahne alacak. Deneyimli caz gitaristi Max Schultz'un başını çektiği bu dörtlüde davullarda da Türk müzisyen Mehmet İkiz yer alıyor. Caz müziğini funk, reggae ve blues gibi diğer tarzların ritmik ve melodik yapısıyla birleştiren South Maxico, keyifli müziği ile her yaştan müzik dinleyicisine hitap ediyor.

Önder Focan'ın "Türk Müziği ile cazın ortak noktalarından en önemlisi doğaçlama olabilir" düşüncesinden yola çıkan oluşturduğu The Bosphorus Project, 10 Temmuz Salı akşamı saat 22.00'de sahne alacak. Topluluğa bu konserinde tenor saksofonda Fransa'nın önemli cazcılarından StSpira eşlik edecek.



ajanslar
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 14:55:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?