4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

14 aylık bebeğe inanılmaz işkence!

Halkalı'da, çaydanlığın devrilmesi sonucu vücudunda ağır yanıklar oluşan 14 aylık Sıla'nın durumu, sağlık skandalını da beraberinde getirdi.

Halkalı'da yaşayan Temur Ailesi'nin 14 aylık kızları Sıla, üzerine çaydanlık devrilmesi sonucu kaynar suyla haşlandı. Vücudunda ağır yanıklar oluşan Sıla, babası Erhan Temur ve annesi Habibe Temur tarafından öncelikle evlerinin yakınındaki Özel İstanbul Hospitol'e götürüldü.

Yapılan ilk müdahalenin ardından doktorlar, Sıla'nın yanık ünitesi bulunan bir hastaneye sevk edilmesi gerektiğini belirtti. Bunun üzerine aile, yanık ünitesi bulunan hastane aramaya başladı. Acılar içinde kıvranan Sıla, ailesi tarafından 4 hastaneye götürüldü. Gittikleri tüm hastanelerin yoğun bakım ünitelerinin dolu olduğunu gören aile, çaresizlik içinde arayışı sürdürdü. Bu sırada götürüldüğü son hastanede, küçük Sıla'ya ikinci müdahale yapıldı.

Uzun araştırmalar sonucunda Özel TEM Hospital'in yoğun bakım ünitesinde boş yer olduğu ortaya çıktı. Gelen haberle rahat nefes alan Temur Ailesi, bu kez da ambulans kriziyle karşı karşıya kaldı. Maddi imkansızlık nedeniyle özel ambulans çağıramayan aile, 112'den yardım istedi. Vücudundaki ağır yanık nedeniyle büyük acı çeken Sıla, iddalara göre gecikmeli olarak gelen ambulansla TEM Hospitol'e kaldırıldı. Tedavi altına alınan Sıla'nın sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Acılı baba, kızının hastaneye yatırılması 8 bin 500 YTL istendiğini belirterek, "Parayı akrabalarım ve komşularımdan toplayarak güçlükle denk getirdim. Parayı toplayamasaydım çocuğumun hali ne olurdu" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 18:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
m kemal bakkal IP: 88.227.100.xxx Tarih : 14.05.2008 22:29:28

sağlık teşkilatında bu kadar katı ekonomik kuralların olması beni üzdü. insan sağlığına verilen değer ailelerin maddi durumuyla sınırlı kalmamalıdır.