3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

14 sanıklı çeteye ceza yağdı

İstanbul ve Bursa'da çeşitli gasp ve tehdit olaylarına karıştığı iddia edilen Mücahit Gözen liderliğinde kurulan 14 sanıklı çetenin yargılandığı dava karara bağlandı. 

Oğlu Oğuz Bircan tarafından adliye girişinde öpülmek istenmesiyle gündeme gelen Mustafa Gezer'in de aralarında bulunduğu 14 sanık, 1 yıl 15 gün ile 43 yıl 4 ay arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırıldı. 

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya çete lideri olduğu öne sürülen Mücahit Gözen ve Mustafa Gezer ile komedi dans üçlüsü üyelerinden Ali Gözen'in de aralarında bulunduğu 6 tutuklu sanık katıldı. 

Tutuklu bulunan babasını adliye girişinde jandarmalar arasında öpmek istemesiyle gündeme gelen Oğuz Bircan, karar duruşmasının görüldüğü adliye binasına milli takım formasıyla geldi. Duruşmada son sözü sorulan sanıklardan Mustafa Gezer, "Adaletinize inanıyorum. Size güveniyorum. Adalet istiyorum" dedi. 

Kararı açıklayan mahkeme heyeti, örgüt lideri Mücahit Gözen'i 43 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanıklardan Mustafa Gezer ise "silahla adam kaçırmaya teşebbüs", "gasp amaçlı tehdit" ve "örgüt üyeliği" suçlarından 11 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ali Gözen'in de aralarında bulunduğu 12 sanık ise 1 yıl 15 gün ile 29 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırıldı.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 15:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?