4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

14 yaşında bir şampiyon

Melanie Coşar, beş yaşında ata binmeye başladı, 14 yaşında Yıldızlar Balkan Şampiyonu oldu.

Alman Lisesi birinci sınıf öğrencisi sporcu, haftada yedi gün antrenman yapıyor. Günde iki saat ata biniyor, iki saat de atı Diana’nın bakımını yapıyor. 1950’den bu yana Türkiye’nin dresajda olimpiyatlara katılmadığını söyleyen Coşar, "2012’de olimpiyat şampiyonu olacağıma inanıyorum" diyor.

MELANİE için binicilik, hayalindeki olimpiyat şampiyonluğuna emin adımlarla ulaşmak anlamına geliyor. "Her şeyden önemlisi bindiğim ata saygı duyuyorum" diyen Melanie, beş yaşında Pony Club’ta atlarla tanıştı. Annesi Manuela Coşar da Melanie doğmadan önce at binmeye başladı. İlk sertifikasını aldıktan sonra eğitmenlik kursuna katıldı. Melanie, annesiyle birlikte pony’lerle oynuyordu. Altı yaşında Tulya Kurtulan Binicilik Akademisi’ndeki British Horse Society sertifika programına katıldı. Arkadaşları oyun oynarken, o atıyla ilgilendi. İlk kupasını, 10 yaşında dresajda aldı. The Pony Club liginde ilk üçe girdi. Avusturya Seefeld’de uluslararası pony kampına katılma hakkı kazandı. Kamp, Melanie’nin hayatında çok şeyi değiştirdi. Dönünce, Enka Yüzme Takımı’ndan ayrıldı. Çünkü atın üzerinde kendini daha özgür hissediyordu. Haziran 2006’da Eskişehir’de yapılan Konkurkomple Türkiye Şampiyonası’nda ikincilik kupasını kaldırdı. 2007’de Almanya Kaya Baban liginde ikinci, Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda ilk gün birinci, toplamda beşinci oldu. 2007’de Türkiye Dresaj Yıldız Milli Takımı’na seçilmesiyle hayaline bir adım daha yaklaşan Melanie, Selanik’te düzenlenen Dresaj Balkan Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etti. Aynı yıl Dünya Dresaj Şampiyonası’nda çocuk kategorisinde Türkiye birincisi, dünya ikincisi oldu.

Başarı üstüne başarı

Melanie, 2008 şampiyonaları için ilk atı Diana’ya veda etti ve yeni atı Chercolle Z ile hazırlıklara başladı. Yıldız kategorisinde, hem atlama, hem dresaj milli takımında Türkiye için yarışan Melanie, atlamada Atina’daki Avrupa Yıldız Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı. Bulgaristan’da düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda dresajda Yıldız Balkan şampiyonu oldu. Melanie Coşar, "1950’den beri Türkiye’den kimse at üzerinde olimpiyatlara katılmadı. Ben bunun bilincindeyim ve olimpiyat şampiyonu olmak için çalışıyorum" diyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 10:08:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?