6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

142 kilo eroin ele geçirildi

İstanbul'da düzenlenen narkotik operasyonunda 142 kilogram eroin maddesi ele geçirilirken, 6 kişi gözaltına alındı. Uyuşturucuların karayolu ile Hollanda'ya sevk edilmek istendiği belirlendi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yüklü miktardaki uyuşturucunun yurt dışına sevk edilmek istendiğine dair istihbarat aldı. Soruşturma başlatan ekipler, yaklaşık 8 ay süren teknik takibin ardından uyuşturucuların bir otomobile nakledildiğini belirledi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, operasyon için hazırlıklara başladı.

Plakası önceden belirlenen ve içerisinde uyuşturucu bulundurulduğu düşünülen yabancı plakalı bir otomobil yakın takibe alındı. Kontrollü başlatılan takip Çatalca'ya kadar sürdü. Ardından aracı kıskaç altına alan sivil ekipler, üç koldan otomobile yaklaşarak operasyon için harekete geçti. Takip altındaki otomobilin önüne direksiyon kıran sivil ekipler, aracın önce hız limitini düşürdü. Arkadan gelen diğer ekipler ise otomobilin etrafını kuşattı. Durdurulan araçtan indirilen araç sürücüsü olay yerinde gözaltına alındı. El konulan otomobil de incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Yapılan aramalarda aracın arka koltuk ve kapı döşemeleri içerisine gizlenmiş 130 kilo eroin maddesi ele geçirildi.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, uyuşturucu kaçakçısının Düzce'deki çiftlik evine operasyon düzenledi. Burada yapılan aramalara narkotik köpekleri de katıldı. Bahçe içerisindeki iki otomobilden kuşkulanan narkotik köpekleri 12 kilo eroinin bulunmasında büyük yarar sağladı. Uyuşturucular her iki otomobilin taban kısmına özel olarak hazırlanmış zulalarda gizlendiği belirlendi.

Düzce'de bir depoda otomobile zula edildiği tespit edilen uyuşturucuların İstanbul üzerinden Hollanda'ya sevk edilmek istendiği bildirildi. Uyuşturucuların evli olan Naciye-Erol G. çifti ile 4 ila 6 yaşlarındaki iki çocuğu ile birlikte Hollanda'ya götürmek istedikleri tespit edildi. Çiftin, polise yakalanmamak için aile kurumunu kendilerine kalkan olarak kullanmak istedikleri ortaya çıktı.

Tamamlanan operasyonun ardından gözaltına alınan Erol G, Naciye G, Akif K, Hacı K, Serkan G, ile Şükrü G. Sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2010 Cuma 14:57:26
Güncelleme :13 Ağustos 2010 Cuma 14:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?