30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

1500 genç girişimci buluşuyor

DÜNYANIN GENÇ GİRİŞİMCİLERİ İSTANBUL'DA BULUŞUYOR

Bu yıl ikincisi, düzenlenecek olan Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi, 300'ü yurtdışından olmak üzere bin 500'ü aşkın genç girişimciyi bir araya getirecek.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) gençlik kuruluşu olan Genç MÜSİAD yılın en büyük girişimcilik kongresini düzenliyor. Yıl içinde Anadolu'nun çeşitli illerinde ve yurtdışında gerçekleştirilen girişimcilik panellerinin finalinin yapılacağı Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi'ne, Afrika ve Amerika kıtası dâhil olmak üzere 70 ülkeden 300'ü aşkın genç girişimcinin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından bin 200'ü aşkın genç girişimci katılacak.

Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın da iştirakiyle Haliç Kongre ve Sergi Sarayı'nda 20 - 21 Kasım 2009 tarihlerinde bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan kongrenin sloganı 'Küresel Düşün Harekete Geç' olarak belirlendi. Kongrenin ana teması ise 'Girişimciliğe Yönelik Destekler ve Fırsat Sunan Sektörler' olarak belirlendi.

Kongrede; projesi olan genç müteşebbisler teşvikler ve mali destekler noktasında detaylı bilgi alacak. Sektör araştırması yapan genç müteşebbisler de, enerji, bilişim ve finans alanlarında yapılacak panellerde bu sektörler hakkında geniş bilgi edinecekler. Kongrede; 30'u aşkın yerli ve yabancı konuşmacı, gençlere, girişimcilik hakkında detaylı açıklamalar yapacaklar.

Kongrede; Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Turhan, EPDK Başkanı Hasan Köktaş, Enerji Verimliliği İcra Kurulu Başkanı Erkan Gürkan, Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Osman Akyüz ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa gibi önemli konuşmacılar yer alacak.

Genç işadamlarının Türkiye'de yaptığı en büyük organizasyonlardan biri olan kongrede; girişimcilik örneklerinin sergileneceği çalıştaylar ile yurtiçi ve yurtdışından gelen genç işadamları arasında ikili iş görüşmeleri de yer alacak. Genç MÜSİAD'ın 7'inci yılı münasebetiyle, kongrede, projelerini başarılı bir şekilde uygulamaya koyan 7 genç girişimciye de ödül verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 13:30:00
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 14:15:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?