3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

16 kilo kağıda emdirilmiş kokain!

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Atatürk Havalimanı'nda ele geçirilen 16 kilogram ağırlığındaki kağıtlara emdirilmiş kokaine ilişkin olarak, "Son yılların en büyük kokain kaçakçılığı failleriyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Gerekli tespitler yapılmıştır" dedi.


Atatürk Havalimanı'nda bütün zamanların en ilginç uyuşturucu kaçakçılığı, gümrük memurlarının titiz çalışması sonucu önlendi.

Yurt dışından getirdikleri A-4 büyüklüğündeki fotoğraf kağıtlarına emdirilmiş vaziyetteki 16 kilogram kokaini Türkiye'ye sokmak isteyen zanlılar, havalimanı gümrüğüne takıldı. Hangi ülkeden geldikleri açıklanmayan ve gümrükten geçmek isterken şüpheli davranışlar sergileyen şahısların valizlerindeki 765 adet A-4 ebadında kağıtlar üzerinde yapılan incelemede, hamur halini alan
kokainin kağıtlara yapışık ve emdirilmiş halde olduğu tespit edildi.


Operasyonun sürdüğünü dile getiren Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Bana verilen bilgiye göre Amerika çıkışlı, Hollanda aktarmalı Atatürk Havalimanı'na gelen yolculardan sahipsiz olarak terk edilen bagaj emanete alınıyor. Daha sonra emanete alınan bagajın adrese teslimi talep ediliyor. Bu talep çerçevesinde emanetten alınan valiz, tekrar X-Ray cihazına veriliyor. Burada malzeme dışarı çıkarılırken kontrol ediliyor. Kontrol sırasında bir takım tabakalar gözleniyor


ve kesin kanıya varılamıyor. Laboratuvar tetkikleri yaptırılıyor ve sonuçta 738 tabaka halinde 16 kilo kokain olduğu saptanıyor. Piyasa değeri 2 milyon YTL. Son yılların en büyük kokain uyuşturucu kaçakçılığı failleriyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Gerekli tespitler yapılmıştır. Bu işleri yapanlar uzmanlaşmış, ama bizim gümrük ekiplerimiz de bilgi ve eğitimlerle donatılmış durumdalar.Gümrükler güvenlikle ilgili en önemli idare birimleridir. Arkadaşlarımız da bu anlayış içinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Eksikleri gidereceğiz ve kapılarımızı yeni modern araç gereçlerle yeniliyoruz. X-Ray cihazlarını çoğaltıp laboratuvar cihazlarımızı geliştireceğiz. Bu tür faaliyetler içinde bulunanlar buradan geçemeyecekler" dedi.

..
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 21:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?