4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

19 kere yakalandı, uslanmadı

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde kalpazanlık ve sahtekarlık suçlarından 19 kez yakalanan bir kişi, Ümraniye'de bin YTL sahte para ve 213 sahte çek ile birlikte yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, sahta para basarak piyasaya sürüldüğü ihbarı üzerine harekete geçen Ümraniye polisi şüpheli şahısları takibe aldı. Zanlıların sahte para ve sahte çek basarak belirli kişiler aracılığı ile piyasaya sürdükleri anlaşıldı. Araştırmalar sonucu elde edilen bilgilerle Üsküdar'da bir eve saat 04.30'da baskın düzenleyen Ümraniye Araştırma Büro Amirliğine bağlı polisler evde yaptıkları aramalarda basımında kullanılan malzemeleri ele geçirdi. Baskında Yekta Akyon (37), Erol Kaya (31), Orhan Köse (30) ve Yasin Pekyılmaz (23) gözaltına alındı. Şebekenin elebaşı olduğu öğrenilen Yekta Akyon'un aracında yapılan aramada da para yapımında kullanılan bazı malzemeler ve bir miktar sahte çek ve para bulundu. Akyon'un daha önce de İstanbul'un çeşitli ilçelerinde kalpazanlık ve sahtekarlık suçlarından yakalanarak 19 kez ceza aldığı öğrenildi. 

Evde ve araçta yapılan aramalarda 4 adet renkli yazıcı, seligrafi makinası, hologram makinası, çek kalıpları, para yapımında kullanılan boya ve kağıtlara el konuldu.
Operasyonda 213 adet çeşitli şirket ve şahıslar adına düzenlenmiş imzalı sahte çek ve bin YTL sahte para ele geçirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 13:57:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?