3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

19 Mayıs kutlamaları başladı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş hareketini başlatmak için Samsun'a çıkışının 89. yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları İstanbul'da başladı. 

İstanbul'daki ilk tören Taksim Meydanı'nda yapıldı. İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, diğer protokol üyeleri ile gazilerin katıldığı törende Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Güler, şeref defterini imzaladıktan sonra yazdıklarını okuyarak şöyle konuştu: 

"Bugün, bağımsız bir ülkede onurlu bir yaşam sürüyor, temel, hak ve özgürlüklerimizi demokratik bir ortamda kullanabiliyor yönetime katılabiliyorsak, kadını, erkeği, genci yaşlısıyla aydınlık yarınlara doğru emin adımlarla ilerleyebiliyorsak bunu kurduğun cumhuriyete borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmamaktayız. Türkiye Cumhuriyeti, kaynağını Türk ulusunun egemenliğinden, dayanağını ve gücünü ise ilke ve devrimlerinizden almaktadır. Kutsal emanetin olan Türkiye Cumhuriyetini övünerek, çalışarak, güvenerek yüceltmek ve senin daima özlemini duyduğun çağdaş uygarlık seviyeni ulaştırmak değişmez hedefimizdir. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin aydınlık ufukları, kararlı, inançlı ve azimli duruşları sayesinde bu kutsal görev ebediyen sürecektir. Aziz Atam! Milli kurtuluş mücadelesi gibi destansı bir zaferle kurduğun Türkiye Cumhuriyeti ve Türk gençliği senin izinde, senin aydınlık yolunda yürüyerek en büyük eserin olan cumhuriyeti sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşatacaktır." 

19 Mayıs Atatürk'ün Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri, İnönü Stadyumu'nda İstanbul'daki lise ve dengi okullarının hazırladıkları gösterilerle devam edecek.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 12:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?