30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

2 aylık bebeği ile zehirlenerek öldü

ANNE VE 2 AYLIK BEBEĞİ SOBADAN SIZAN GAZDAN ZEHİRLENEREK ÖLDÜ

Maltepe'de evlerinde doğalgaz bulunmasına rağmen bebeğinin üşümemesi için kömür sobasını yakan genç anne ile 2 aylık bebeği, karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatlarını kaybetti. Muzaffer Mumcuğ, eşi ve bebeğinin arkasından uzun süre gözyaşı döktü.

Olay, Maltepe Zümrütevler Mahallesi Karaca Caddesi 25 numaralı apartmanda meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 14 aylık evli Candan Mumcuğ, doğalgazlı olan evlerinde 2 aylık bebeği Cemre Naz'ın üşümemesi için kömür sobasını yaktı. Candan Mumcuğ'un eşi Muzaffer Mumcuğ ise akşam 18.00 sıralarında eve geldi. Kapıdan içeri giren Mumcuğ, eşini yerde hareketsiz yatarken buldu. Mumcuğ'un haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Candan Mumcuğ'un sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek

hayatını kaybettiğini belirledi. 2 aylık Cemre Naz bebek ise kalp masajı ve suni tenefüs ile hayata bağlanmaya çalışıldı. Olay yerindeki ambulansla hastaneye kaldırılan Cemre Naz bebek yolda hayatını kaybetti. Anne ve bebeğinin cenazeleri Kartal Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Hastane kapısında cenazelerin çıkışını bekleyen Muzaffer Mumcuğ ayakta durmakta zorlandı. Sürekli gözyaşı döken Mumcuğ'u yakınları teselli etmeye çalıştı.

Hayatını kaybeden Candan Mumcuğ'un teyzesinin oğlu Hüseyin Koca, evlerinde doğalgaz olmasına rağmen çocuk üşümesin diye kömür sobası yaktıklarını belirterek, doğalgaz fiyatlarının yüksek olmasından şikayet etti. Koca, "Bunun hesabını kim verecek" diyerek isyan etti.

Öte yandan hastaneye gelen Mumcuğ'un yakınlarının Cemre Naz bebek için tabut getirdikleri görüldü. Yapılan incelemelerin ardından Candan Mumcuğ ve bebeğinin cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Anne ve bebeğinin cenazelerinin Ordu'nun Ulubey ilçesi Ohtamış Köyü'ne bağlı Tepe Kışla Mahallesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.

ANNE VE 2 AYLIK BEBEĞİ SOBADAN SIZAN GAZDAN ZEHİRLENEREK ÖLDÜ
ANNE VE 2 AYLIK BEBEĞİ SOBADAN SIZAN GAZDAN ZEHİRLENEREK ÖLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 18:54:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?