30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

2 kadın AIDS'li çıktı

İstanbul'da, yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları belirlenen 15 kişi tutuklandı. Gözetim altına alınan yabancı uyruklu kadınlardan 2'sinin AIDS virüsü taşıdığı belirlendi.

Alınan bilgiye göre; ihbar üzerine harekete geçen İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri; Büyükçekmece, Silivri ve Beylikdüzü ile Tekirdağ'da otellere yabancı uyruklu bayan ve müşteri temin ettikleri, fuhuş yapan bayanları otelde müşterilere pazarladıkları ve bayanlara uyuşturucu madde temin ettikleri belirlenen Ali B. liderliğindeki şebekeyi takibe aldı. Şebeke üyelerinin, faaliyetlerini Büyükçekmece, Silivri, Beylikdüzü ve Tekirdağ'da belirlenen 12 adresin yanı sıra, 5 otelde gerçekleştirdiği belirlendi.

28 Haziran 2009 tarihinde harekete geçen jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla şebeke lideri Ali B. İle birlikte 14 kişi yakalandı. Şahıslarla birlikte bir ruhsatsız tabanca, bir adet kuru sıkı tabanca ve bu tabancaya ait şarjör, 14 adet kuru sıkı tabanca fişeği, 4 adet uyuşturucu hap, 4 gram kubar esrar, bir adet sahte olduğu değerlendirilen nüfus cüzdanı ve 30 adet cep telefonu ele geçirildi.

Türkmenistan, Kazakistan, Ukrayna, Moldova, Rusya, Bulgaristan, Özbekistan ve Fas uyruklu 49 bayan da örgütün elinden kurtarıldı. Gözetim altına alınan bayanların bir çoğunda, cinsel yolla bulaşan hastalığa rastlandı. İki bayanın ise AIDS virüsü taşıdığı belirlendi.

Jandarmadaki sorguları tamamlanan Ali B.'nin de aralarında bulunduğu 15 kişi, sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 15:21:25
Güncelleme :3 Temmuz 2009 Cuma 15:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?