4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

20 yıllık husumet cinayetle bitti

Maltepe'de bir kişi, kadın meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan halasının oğlu tarafından, çocuklarının gözleri önünde silahla vurularak öldürüldü. Olayın ardından kaçan zanlı, polise teslim olmamak için eşini rehin aldı. Zanlı, ikna edildikten sonra gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre olay saat 01.00 sıralarında Maltepe Zümrütevler Mahallesi Tülin Caddesi 4 numarada bulunan gecekonduda meydana geldi. İddialara göre, Kamil Bolca ile Nedim Can arasında 20 yıl öncesine dayanan ve kadın meselesi yüzünden doğan husumet bugüne kadar devam etti. İddiaya göre, 20 yıl önce Nedim Can ile ilişkisi bulunan Aynur Can, kendisini taciz ettiği gerekçesi Kamil Bolca'dan şikayetçi oldu. Olayın ardından Bolca, 17 ay hapis yattı. Bolca'nın hapishanede olduğu sırada Aynur ile Nedim evlendi. Nedim Can ile Aynur Can, 7 yıl önce anlaşamayarak boşandı. Daha sonra yakınlarının araya girmesiyle barışan ikili, dini nikahlı olarak beraber yaşamaya devam etti. Birkaç gün önce arkadaşlarıyla Kamil Bolca'nın çalıştığı işyerine gelen halasının oğlu Nedim Can, eşiyle görüştüğünü ileri sürdüğü Bolca'yı dövdü. Olay günü de 3 arkadaşıyla Bolca'nın oturduğu gecekonduya gelen Nedim Can, kapıyı çaldı. Kapıyı açan ve 6 çocuk babası olan Bolca, halasının oğlu tarafından tabancayla vuruldu. Bolca, olay yerinde hayatını kaybederken zanlı Can, kaçtı.

Polis ekipleri, Can'ı yakalamak için evine gitti. Polise teslim olmak istemeyen Can, eşi Aynur Can'ı rehin aldı. Uzun süren ikna çabalarının ardından Nedim Can, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı, Maltepe Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Kamil Bolca'nın yakınları, cinayetin ardından gözyaşlarına boğuldu. Acılı aile, ağıtlar yakarak ağladı.

Boca'nın cesedi, olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesini tamamlamasının ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Nedim Can'ın kullandığı 34RJN 16 plakalı beyaz kamyonette polis tarafından ele geçirildi. Polis olayı çok yönlü olarak incelemeyi sürdürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 09:44:14
Güncelleme :22 Kasım 2008 Cumartesi 09:48:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?