1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

200 gemi Boğaz'dan geçmeyi bekliyor

İstanbul'da etkili olan yoğun sis nedeniyle İstanbul Boğazı'nın halen transit gemi geçişlerine kapalı olduğu, bu nedenle Ahırkapı ve Karadeniz girişinde 200'ü aşkın geminin beklediği bildirildi.

Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, İstanbul ve Çanakkale Boğazları, transit gemi geçişlerine dünden itibaren kapatıldı.

Boğazın transit geçişlere açılmaması nedeniyle, Karadeniz girişi ve Ahırkapı'da 200'ü aşkın gemi bekliyor. Yetkililer, İstanbul Boğazı'ndan ortalama günde 150 geminin geçiş yaptığını kaydettiler.

Öte yandan, İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş (İDO) Genel Müdürlüğü yetkilileri de, sis nedeniyle Eskihisar-Topçular arasında arabalı vapur seferlerinin yapılamadığını kaydettiler.

Yetkililer, bugün saat 11.30'da yapılması planlanan Yenikapı-Yalova hızlı feribot seferinin iptal edildiğini belirterek, bunun dışındaki deniz otobüsü, şehir hatları, hızlı feribot ve arabalı vapur seferlerinin normale döndüğünü bildirdiler. 

Sis nedeniyle dün toplam 391 şehir hatları ve 19 arabalı vapur, 40 da deniz otobüsü seferinin gerçekleştirilemediği belirtildi.


A.A
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2007 Perşembe 12:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?