30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

2010 AKB eğitim projesi tanıtıldı

2010 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ EĞİTİM PROJESİ TANITILDI

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında hazırlanan "Eğitim Projesi"nin tanıtımını yaptı.

Sütlüce Kongre Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler ve İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Nimet Çubukçu, proje kapsamında öğrenciler ve öğretmenlerin Avrupa Kültür Başkenti projesinin paydaşı olduklarını ifade etti. 2 bin 500 okul, 20 bin kültür ve sanat öğretmeni ile 3 bin öğrencinin bu paydaşlık çerçevesinde etkinliklere katılacaklarını kaydeden Çubukçu, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu projenin içinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. 2010 Avrupa Başkenti olmak İstanbul'a büyük bir katkı sağlayacak. Müzik, resim ve görsel sanatlar, gösteri ve sahne, seminerler olmak üzere çok sayıda sanatçı öğrencilerle bir araya gelecek" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın İstanbul için büyük bir fırsat olduğunu ifade ederek, "EXPO'yu İzmir'e kazandıramadıktan sonra Avrupa Kültür Başkenti projesinin önemi daha da artmıştır. 2010 yılının ardından Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan hiçbir ülkeye kültür başkentliği verilmeyecek. Bu faaliyeti bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. İstanbul'u gezdiğimiz zaman ne kadar büyük bir kültüre ev sahipliği yapıldığı görülür. Ama bazı yerlerde yozlaşmayı görebiliriz. Bu ajans 3 kategoride çalışıyor. Birincisi kentsel dönüşüm, ikincisi kültür sanat, üçüncüsü ise turizm" diye konuştu.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın sivil yapıda olduğunu anlatan Yazıcı, basında çıkan haberleri ise eleştirdi. Bakan Yazıcı, "Maalesef ajansla ilgili bazı haberler yapılıyor. Yapılan eleştiriler ajansın prestijini zedeliyor. Ama eleştirilen çoğu haksız. Projenin ardından tüm çalışmaları devam ettirmeliyiz ve bunları kazanım olarak değerlendirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

2010 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ EĞİTİM PROJESİ TANITILDI
2010 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ EĞİTİM PROJESİ TANITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 16:39:01
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 23:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?