4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

2012 Satranç Olimpiyatları İstanbul'da

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'ın başkanlığını yürüttüğü İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nun (ICVB) da aralarında bulunduğu heyet, 2012 Satranç Olimpiyatları'nı İstanbul'a kazandırdı. 

Almanya'nın Dresden kentinde yapılan oylamada, olimpiyatları Türkiye'ye getirebilmek için çaba sarf eden ICVB Genel Müdürü Handan Boyce, Türkiye Satranç Federasyonu ile ortak çalışmalar yürüttü. 

İTO Başkanı Yalçıntaş, dünyada milyonlarca takipçisi bulunan bir sportif faaliyetin daha Türkiye'ye kazandırılmasında İTO olarak yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi. 

Yalçıntaş, ülkemizde satranç sporunun Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı'nın önderliğinde önemli ivme kazandığını belirterek, "Sayın Başkanı olimpiyatların ülkemize kazandırılmasında gösterdiği başarıdan dolayı kutluyorum. İstanbul'da yapılacak oyunlarla satranç daha geniş kitlelere yayılacaktır. Satranç gibi akıl ve mantığa dayalı seçkin bir spor dalının dev organizasyonunun İstanbul'a kazandırılmış olması, ülkemiz adına çok büyük bir kazançtır. Oyunların İstanbul markasına değer katacağına ve katılımcı ülke sayısının 200, yarışmacı sayısının da 4 bine ulaşarak dünya rekoru kıracağımıza inanıyorum" dedi. 

2012 Satranç Olimpiyatları hazırlıklarını yürüten Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu ile ana sponsoru Türkiye İş Bankası ve ICVB işbirliği ile Ocak 2009'da 2012 Satranç Olimpiyatı organizasyonu için ayrı bir kurum oluşturulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 15:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?