6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

23 Nisan Valisi Taksim'e izin vermedi

İstanbul Valisi Muammer Güler'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu devrettiği 5. sınıf öğrencisi Gözde Akay, işçilerin 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamalarına izin vermedi.

Kağıthane Cevdet Şamıkoğlu İlköğretim Okulu'ndan 10 öğrenci ve öğretmenleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Vali Muammer Güler'i makamında ziyaret etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen Güler, İstanbul'da eğitime büyük önem verildiğini ve büyük bir bütçe ayrıldığını söyledi. Güler daha sonra koltuğunu 5. sınıf öğrencisi Gözde Akay'a (12) bıraktı. Bir günlüğüne İstanbul Valisi olan minik Gözde, "Bugün geleceğimizin teminatı çocukların bayramı. Ulu önderimiz bugünü çocuklara armağan ederek, geleceği onların üzerine inşa etmeyi düşündüğünü ortaya koymuştur. Bu bayram dünyada çocuklar için kutlanılan ilk ve tek bayramdır" dedi.

İstanbul'da eğitim alanında yapılan çalışmalara da değinen minik vali, "Önceki yıllara oranla eğitimde yeni ve modern okulların yapılması ve dersliklerin arttırılmasıyla birlikte eğitim alanında bir hayli rahatlama sağlanmıştır. Daha büyük başarılara imza atmak eğitimi olumsuz yönde etkileyen trafik sorunu, okula gönderilmeyen çocukların okula kazandırılması ve aşırı göçün engellenmesiyle mümkün olacaktır. Bu alanda tüm okullarımızda spor salonu eksikliklerimiz giderilmelidir" şeklinde konuştu.

Gözde Akay daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "1 Mayıs'ın nasıl geçmesini istersin?" sorusunu yanlış anlayan Akay, "Tatil olarak devam etsin" cevabıyla herkesi güldürdü. Minik Vali, bir soru üzerine de işçilerin 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na çıkmalarını kabul etmedi. Bunun üzerine Vali Güler araya girerek, normalde Taksim'in miting alanı olmadığını ancak bir günlüğüne işçilere izin verileceğini söyledi. Vali Güler'in bu açıklamalarının ardından Gözde de işçilere bir günlüğüne izin verdi.

Valilik makamını çok seven Gözde, daha sonra İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın koltuğunu devrettiği minik öğrenciyle telefonda konuşup, kendi okuluna spor salonu yapılması talimatını verdi. Minik Gözde makamını Vali Güler'e devrettikten sonra da karşılıklı hediyeler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 10:24:00
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 17:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?