4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

24 avukat gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen KCK soruşturması kapsamında başlatılan operasyonlarda İstanbul'da 24 avukatın gözaltına alındığı öğrenildi.

Bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarının da bağlı bulunduğu Asrın Hukuk Bürosu'na, sabah saatlerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. 16 ilde yapılan KCK operasyonları kapsamında gerçekleştirildiği öğrenilen operasyonda polis, hukuk bürosu çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Savcının gelişi beklendiği için hukuk bürosunda henüz aramalara başlanmadığı belirtilirken, İstanbul'da 24 avukatın gözaltına alındığı ifade edildi. Gözaltına alınan avukatların avukatı olarak aramalara refakat etmek üzere Asrın Hukuk Bürosu'na gelen Özcan Kılıç, operasyonlara ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. KCK bünyesinde bir operasyon yapıldığını belirten Kılıç, "Arama kararına baktık, KCK operasyonu kapsamında verilen adreslerde arama yapılması, gözaltına alınması var. Gizlilik kararı var. Sabah 05.00'da evlere gidildi, buraya yeni gelindi. Çalışan sekreteri getirdiler. 21 avukat var. Onların evlerinde ve bürolarında arama var. Bürodaki arama henüz başlamadı" dedi.

Büronun avukatları gözaltında olduğu için onları temsilen kendisinin aramalara katılacağını ifade eden Kılıç, "Ben avukatların avukatıyım. Savcı gelince arama yapılacak" diye konuştu. Avukat Özcan Kılıç, Öcalan ile görüşmeye giden serbest avukatların da gözaltına alındığını ifade ederek, "Örneğin eski İl Başkanı Doğan Erbaş. Buradan 4 avukat var gözaltında. Burası Abdullah Öcalan'ın avukatlarının çalıştığı büro. Diğer avukatlar kimisi eski il başkanlarımız. Doğan Erbaş, Hüseyin Çalışçı. BDP İl Başkanı olanlar da var. Özgür Gündem Gazetesi'nin bürosu aranıyor. Demokratik Modernite Dergisi aranıyor. Ben onların da avukatıyım. Geniş çaplı bir operasyon" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2011 Salı 12:18:28
Güncelleme :25 Kasım 2011 Cuma 11:16:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?