4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

250 yeni deprem konteyneri

İstanbul Valiliği’nin başlattığı ve İl Özel İdaresi ile İSMEP(İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi)’in desteklediği deprem çalışmalarının son etabında Küçükçekmece de önemli bir rol üstlendi. 

İstanbul genelindeki toplam 250 deprem konteynerinin teslim töreni 17 Ağustos Depremi’nin 9. yıldönümünde Küçükçekmece Kaymakamlık Binası önünde gerçekleştirildi. Küçükçekmece Kaymakamı H. Osman Ebiloğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Recep Köse ve Ali Rıza Altunel 250 deprem konteynerini düzenlenen törenle teslim aldı.



Ülkemizin yakın tarihinde derin izler bırakan 17 Ağustos depreminin 9. yıldönümünde mega kent İstanbul, felakete karşı en modern yöntemlerle önlemlerini alıyor. Tüm yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının el ele vererek yürüttüğü çalışmalar, son meyvelerini depremin 9. yıldönümünde verdi. İstanbul Valiliği’nin başlattığı; İstanbul İl Özel İdaresi ve İSMEP’in de destek verdiği “Depreme Hazırlık ve Acil Müdahale Altyapısı” projesi kapsamında İl Afet Yönetim Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Törende Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, İçişleri Bakanı Prof. Dr. Beşir Atalay ve İstanbul Valisi Muammer Güler hazır bulundu.



Vali Güler’in “Depreme hazırlık ve Acil Müdahale Altyapısı” çalışmaları hakkındaki sunumunun ardından video konferans sistemiyle eş zamanlı olarak Küçükçekmece, Avcılar, Şişli ve Kartal’daki törenlere bağlanıldı.



Depreme karşı güçlendirilen 142 okul adına Avcılar Endüstri Meslek Lisesi, yıkılıp yeniden inşa edilen 11 okul adına Kartal-Emine Hasan Aytaşman İlköğretim Okulu, güçlendirilecek okullar adına Şişli Endüstri Meslek Lisesi’ndeki seramonilerin ardından 250 yeni deprem konteynerinin teslimi için Küçükçekmece Kaymakamlığı’na video konferans yöntemiyle bağlanıldı. Küçükçekmece Kaymakamı H. Osman Ebiloğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Recep Köse ve Ali Rıza Altunel düzenlenen törenle konteynerleri teslim aldı.



Küçükçekmece Kaymakamı Ebiloğlu ve idari amirler son derece modern ve bilimsel araçlarla donatılan konteynerleri inceleyerek, geliştirilen depreme hazırlık metodları hakkında da bilgi edindi.

Küçükçekmece Belediyesi
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2008 Pazar 17:23:51
Güncelleme :17 Ağustos 2008 Pazar 17:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sezaiacer IP: 194.27.142.xxx Tarih : 17.08.2008 19:44:02

BİRAZ İNSAFINIZ VARSA GERÇEKTEN DEPREMLE İLGİLİ BİR ŞEY YAPMAK İSTİYORSANINIZ ŞOV YAPMAKTAN VAZGEÇİN GERÇEK ŞU AVCILAR SAHİL KESMİ KÜÇKÇEKMECE SAHİL KESMİ YEŞİLKÖY YEŞİLYURT BAKIRKÖYÜN YARISI ZEYTİNBURNU NUN TAMAMI NIN YIKILIP YENİDEN YAPILMASI GEREKİYOR BUNU YAPIN ***ŞU AN CANLI CANLI TABUTTA YAŞIYOR MİLYONLARCA İNSAN*** NE DEMEK İSTEDİĞİMİ DEPREM OLDUĞUNDA GÖRECEKSİNİZ AMA İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLACAK. O ALDIĞINIZ KONTEYNERLERDE YAŞAYACAK İNSAN KALACAKMI?????? ONU ALLAH BİLİR.