3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

27 ilçede uyuşturucu operasyonu

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından toplam 27 ilçede gerçekleştirilen operasyonlarda 201 kilo uyuşturucu ele geçirilirken, 287 kişi yakalandı. Polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen operasyonlar kapsamında gözaltına alın yabancı uyruklu şahısların midelerinden kapsüller halinde çıkan uyuşturucu polisi bile şaşırttı. 

Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerinin son 20 gün içerisinde uyuşturucu madde ve sokak satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonlarda 287 kişi gözaltına alındı. Toplam 27 ilçeyi kapsayan operasyonlarda 123 kilo esrar, 69 kilo eroin, 9 kilo kokain, 598 adet sentetik hap, 100 gram Afyon sakızı, 20 kök Hint keneviri ve 4 tabanca ele geçirildi. Polis kamerasına saniye saniye yansıyan operasyonlarda, ihbar üzerine bir eve operasyon düzenleyen narkotik ekipleri, kapıyı kırarak içeriye girdi. Evde olduğu halde kapıyı açmayan bayan, içeride herhangi bir şey olmadığını söylerken, polis evi didik didik aradı. Ekipler bu sırada, bayanın elindeki bir paketi tuvalete atmak istediğini fark etti. Polisin engellemeye çalıştığı bayan, elindeki uyuşturucuyu tuvaletin deliğine attı. Bayan ve evde bulunan kızı gözaltına alınırken, uyuşturucu polis tarafından çıkarıldı. Söz konusu bayanın ifadeleri doğrultusunda bir yakının evine de operasyon düzenlendi. Operasyonda, mutfakta brandanın içerisine rulo şeklinde zulalanmış bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. 

Öte yandan, Van'dan gelen iki kişi, taktıkları korse sayesinde bellerine sakladıkları 5.5 kilo uyuşturucu ile birlikte gözaltına alındı. Otogar'da düzenlenen operasyon polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedilirken, şahıslar, kendilerini karşılamaya gelen bir kişi ile birlikte gözaltına alındı. 

Operasyonlar kapsamında bir kargo şirketinde de şüphe üzerinde açılan kolilerde 13.5 kilo esrar ele geçirildi. 

Uyuşturucuyla mücadele eden polis memurları, operasyonlar sırasında gözaltına alınan yabancı uyruklu şahısların çekilen röntgen filmlerini görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Fas'tan geldiği belirlenen V.C.'nin midesinde, kapsüller halinde 1 kilo 75 gram uyuşturucu olduğu belirlendi. HIV virüsü taşıdığı belirlenen V.C., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yabancı uyruklu 9 kişinin de midelerinden toplam 70 kampüs halinde uyuşturucu olduğu ortaya çıktı.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 13:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?