1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

28 metrekarelik mini evler!

İstanbul'un Anadolu yakasında Onur Yapı ve Keleş İnşaat ortaklığıyla 30 yıldır 2 bine yakın konut yapan Hatem Keleş, konutun küçük yatırımcıları için net 28 metrekarelik evler planladı. 

21-22 Nisan tarihinde Hilton Convention Center'da düzenlenecek A Plus Gayrimenkul ve Finans Hizmetleri Fuarı'nda satışa çıkacak daireler, 54 bin dolara satılacak. Şirket, daireleri "Sevgilinize tek taş yerine ev alın" sloganıyla pazarlayacak. Kurtköy'de Sabiha Gökçen Havalimanı'na 5 kilometre uzaklıkta 420 rezidans dairesinden oluşan Rainbow projesi için Marke İnşaat adlı bir şirket kuran Hatem Keleş, 30 milyon dolarlık yatırımın, havaalanına yakın, içinde üniversiteler barındıran ve giderek popülerleşen bir semt olan Kurtköy'de yeni bir konsept olacağını belirtti. Yabancı işadamlarının sıklıkla ziyareti nedeniyle bu projeden daire alanların, kullanmadıklarında kiraya vermelerini sağlayacak bir organizasyon da kurduklarını anlatan Keleş'in asıl hedefi, bölgede kurulacak uçak bakım merkezinin mühendislerini projeye çekmek. Marke İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hatem Keleş, projenin diğer detaylarını şöyle anlattı:

Üç blokta konfor
"Rainbow projesinin yüzde 60'ı brüt 36 metrekare (net 28 m2) dairelerden oluşuyor. Ancak isteyenler 36'nın katlarını kullanmak şartıyla proje başlamadan birden fazla daireyi birleştirerek kullanma şansına sahip. Ancak bu kararı inşaat başlamadan vermek gerekiyor. Beş yıldızlı otel standardında 12 katlı üç tane blok var. Proje, bir tatil köyü ve rezidansta olabilecek her türlü sosyal aktiviteyi içinde barındırıyor. Türk hamamı, klinik, kuru temizleme, bar, 24 saat oda servisi yanında daire sahipleri kullanmadıkları zamanlarda burayı kiraya da verebilir. Bunu da biz organize edeceğiz. Ayrıca proje içinde 20 bin metrekare kapalı alanlı çarşı var ki, bunu henüz satmıyoruz. Sabiha Gökçen'de kurulacak Uçak Hastanesi'nin 5 bine yakın yabancı mühendis istihdam edeceği konuşuluyor. O mühendisler nerede kalacak? Ayrıca bir grup Rus işadamı projenin tamamını satın almak istiyor."
Sabah
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 06:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?