7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

3. köprüye 23 noktada protesto

Yeşiller Partisi'nin İstanbul'un 23 ayrı noktasında eş zamanlı olarak düzenlediği gösterilerde, İstanbul'da yapılması düşünülen üçüncü köprü, mum yakılarak protesto edildi.

Yeşiller Partisi'nin üçüncü köprü projesini protesto etmek amacıyla başlattığı ''2 Milyon İstanbullu'' kampanyası kapsamında, Beyoğlu Fındıklı Parkı, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi önü, Beşiktaş İDO İskelesi ve Galata Köprüsü dahil olmak üzere 23 ayrı noktada eş zamanlı gösteri düzenlendi.

Kadıköy Haldun Taner Sahnesi önünde toplanan grup üyeleri, ellerinde yaktıkları mumlarla, ''Üçüncü köprü çare değil, 2 milyon ağaç yok olmasın'' yazılı pankart açarak, üçüncü köprü yapımını protesto etti. Burada grup adına bir açıklama yapan Yeşiller Partisi MYK Üyesi Hüseyin Güngör, Türkiye'nin her yerinde doğaya topyekün bir saldırı olduğunu, ağaçların yollara ve köprülere kurban edildiğini savundu. Güngör, ''İstanbul Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün Çevre ve Orman Bakanlığı'na gönderdiği resmi bir yazıya

göre 3. köprü için en az 2 milyon ağaç kesilecek. İstanbul halkı olarak biz de bu akşam burada ve İstanbul'un 22 noktasında daha ellerimizde mumlarla buluştuk. 1 saat boyunca üçüncü köprüyü durdurmak ve 2 milyon ağacı kurtarmak için bekleyeceğiz'' dedi. Eylemde, ''Son Irmak Doğa Orkestrası'' da, mini bir klasik müzik konseri sundu.

Beyoğlu Fındıklı Parkı'nda yapılan etkinliğe ise kalabalık bir grup katıldı. Grup adına basın açıklaması yapan sanatçı Pelin Batu, "Biz üçüncü köprünün yapılmasını istemiyoruz, İstanbul'daki yeşilliğin yok olmasını istemiyoruz. Bu yüzden hep birlikte 'Üçüncü Köprüye Hayır' diyoruz" diye konuştu. Açıklamanın ardından grup, uzun süre slogan attı ve beraberlerinde getirdikleri mumları yakarak cadde ve kaldırımların üzerine bıraktı.

Öte yandan, Greenpeace botu ve yaklaşık 70 gönüllü de, Galata Köprüsü'nde "Üçüncü köprüyü protesto etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 23:31:01
Güncelleme :3 Ekim 2010 Pazar 12:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?