7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

3. köprüye insan zincirli eylem

İSTANBUL'DA 3. KÖPRÜYE KARŞI İNSAN ZİNCİRLİ EYLEM

Anadolu Hisarı'ndaki Küçüksu çayırı ve mesire alanının 3. köprü inşası sırasında şantiyeye çevrileceğini öne süren semt sakinleri, eylem yaparak insan zinciri oluşturdu.

Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği öncülüğünde Küçüksu çayırında bir araya gelen yaklaşık 150 kişilik semt sakini, eylem öncesi piknik yaptı. Ardından saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okuyan grup, basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı yapan Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz, "256 yıllık Küçüksu mesire yerimiz 1. ve 2. köprülerin tahribat bedelini ağır ödemiştir. Doğal, tarihsel, kültürel ve turistik özelliklerine uygun olarak projelendirilerek

kültürel mirasımızın korunması amacıyla 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesine dahil edilerek, geleneksel kimliğine kavuşturularak insanlığa ve genç kuşaklarına aktarılması gereken bir dönemde ne yazık ki tekrar gündeme gelen 3. köprünün montaj ve şantiyesinin burada yapılacağının haberlerini almış durumdayız. Tarihi Küçüksu çayırı ve mesire alanının 3. köprü ayaklarının yapılması amacıyla şantiye alanına dönüştürülmesine 'hayır' diyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından el ele tutuşan semt sakinleri, insan zinciri oluşturdu. Müzik eşliğinde dans eden vatandaşlar, "Mesire alanının şantiyeye dönüştürülmesine hayır" dedi.

İSTANBUL'DA 3. KÖPRÜYE KARŞI İNSAN ZİNCİRLİ EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2010 Pazar 14:34:04
Güncelleme :24 Mayıs 2010 Pazartesi 09:42:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?