7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

3.5 milyar için hem hapis hem memuriyetten men

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Günay, ameliyat ettiği hastadan aldığı 3.5 milyar lira ‘bıçak parası’ için cezalandırıldı.

Ameliyat ettiği hastadan usulsüz olarak 3.5 milyar lira aldığı iddiasıyla yargılanan Doç. Dr. Kayıhan Günay, hem ömür boyu memuriyetten men edildi, hem de üç yıl dört ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

AMELİYAT ettiği İsmail Orhan’dan, ‘bıçak parası’ olarak bilinen, usulsüz 3.5 milyar lira aldığı iddiasıyla yargılanan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Kayıhan Günay, üç yıl dört ay ağır hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, almaması gerekirken, açıktan 3.5 milyar lira alarak karşılığında makbuz vermeyen Doç. Günay’ın memuriyetten ömür boyu men edilmesine de hükmetti. Karar, Yargıtay’a gidecek.

ÖDÜL PARASI VERDİ

İstanbul 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade veren Doç. Günay, suçlamaları kabul etmedi. Doç. Günay, önceki duruşmada, ‘Ne hasta İsmail Orhan’dan, ne de şikáyetçi olan babası Ahmet Orhan’dan, ameliyattan önce veya sonra para istemedim. Ahmet Orhan, oğlunu ölümden kurtardığım için ödül vereceğini söyleyerek bana para verdi. Ancak bu parayı oğlunun çalıştığı şirketten aldığını, şirket yetkililerinin para karşılığı makbuz istediklerini söyleyince parayı kendisine iade ettim’ demişti.

Hasta İsmail Orhan’ın babası Ahmet Orhan ise olayı şöyle anlatmıştı:

‘Doktor Günay beni Göztepe’de bir restorana davet etti. Bana oğlumun ikinci kez ameliyat olması gerektiğini, bu yüzden kendisine dört milyar lira vermemi söyledi. Oğlumun zaten sigortalı olduğunu belirttiğimde bu paranın resmi bir para olduğunu, gerekirse de makbuz verebileceğini söyledi. Bunun üzerine oğlumun çalıştığı şirkete gidip borç aldım ve parayı doktora verdim. Karşılığında makbuz istediğimde ise beni oyaladı.’

hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 09:15:40
Güncelleme :24 Kasım 2004 Çarşamba 17:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tolga öner IP: 94.121.191.xxx Tarih : 21.01.2011 17:50:39

böyle haberleri görünce ülke için umudum artıyor..halkını soyanı kandıranı affetmiyecen....