4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

3 çocuklu aile ATM kabininde geceliyor

Belediye Başkanı'nın gözü önünde bir dram yaşanıyor. Bir aile çocuklarıyla birlikte ATM'de sabahlıyor.

Ümraniye Belediye Başkanlığı’nın yanı başında bulunan bir bankaya ait ATM kabininde insanlık dramı yaşanıyor. Ödeyemedikleri ev kirası nedeniyle icralık olan ve kapı dışarı edilen Meral ailesi, üç çocukla birlikte ATM kabininde geceliyor.
Evlerinin kirasını bir yıldır ödeyemeyen Meral ailesini ev sahibi icra yoluyla tahliye etti. Yaklaşık 10 gündür kendi imkânlarıyla ayakta kalmaya çalışan üç çocuklu aile, geceleri bir banka ATM’sinin bulunduğu kabine sığınarak geçirmeye çalışıyor. 40 yaşındaki Nuriye Meral, ATM kabininde gecelemeye başladıktan sonra Ümraniye Belediyesi yetkililerinin kendilerini bir pansiyona yerleştirdiğini, ancak birkaç gün kaldıkları pansiyondan da bir süre sonra çıkarıldıklarını söyledi.


Pansiyondan çıkarıldıktan sonra ATM kabinine döndükleri için çok üzgün olduğunu belirten anne Meral, “Bir kaza geçirdim. Ayağımı tam olarak kullanamıyorum. Eşim işsiz. Kalacak yerimiz olmadığı için geceleri bankamatikte kalmaya karar verdik. Gündüzleri de sokakta geçiriyoruz” dedi. Nuriye-Hüseyin Meral çiftinin çocukları Yıldıray (14), Kevser (11) ve Bekir (7) yetkililerden ilgi beklediklerini söyledi. Çocuklardan Kevser Meral, “Arkadaşlarımı ve okulumu çok özledim” dedi.

milliyet
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 03:21:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?