6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

3 kilo altını kapkaççılar kaptı

Bağcılar'da kuyumcu dükkanlarına altın satan bir kuryenin, içerisinde yaklaşık 3 kilogram altın bulunan çantası motosikletli 2 kişi tarafından çalındı.

Edinilen bilgiye göre olay, Yüzyıl Mahallesi Barbaros Caddesi üzerinde meydana geldi. Kapalıçarşı'dan aldığı yüklü miktardaki altınları kuyumcu dükkanlarına satan Ömer Ulubaş ile kardeşi Mahmut Ulubaş, Bağcılar'da bir kuyumcu dükkanından çıktıktan sonra yanlarına motosikletli 2 kişi yaklaştı. Başlarında kask bulunduğu öğrenilen zanlılar, Ömer Ulubaş'ı yere iterek içerisinde yaklaşık 3 kilogram altın bulunan çantasını aldı. Zanlılar daha sonra ara sokaklara girerek kayıplara karıştı. Olayın ardından şok yaşayan Ömer Ulubaş ile kardeşi Mahmut Ulubaş ifade vermek üzere emniyete götürüldü.

Ömer Ulubaş'ın çantasını çaldırmadan hemen önce kendi dükkanından ayrıldığını anlatan kuyumcu Şener Muhitoğlu, "Kurye bize mal getiriyordu. Önce bize geldi, daha sonra karşıdaki kuyumcuya geçerken yolda çantasını alıp, kaçmışlar" dedi.

Ünal Gençler isimli başka bir kuyumcu ise Ulubaş'tan 3-4 aydır altın aldığını ifade ederek, "Karşıdaki kuyumcudan bana gelirken yolda çantasını motorlu kişiler almış. İçinde yaklaşık 10-15 kilo ağırlığında işlenmiş 14 ayar altın olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Görgü tanığı bir genç de Ulubaş'ı yolun karşısına geçmek isterken gördüğünü belirterek, "Yolun karşısına geçerken motorlu ve başında kaskı olan 2 kişi şahsa vurdu. Ondan sonra motorla ara sokaklara doğru kaçtılar" dedi.

Kaçan şahısların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 17:45:02
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 18:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?