30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

3 milyon öğrenci karne aldı

İstanbul'da yaklaşık 3 milyon öğrenci, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi ile birlikte karne sevinci yaşıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, zayıf getiren çocukları ile takdirname getiren çocuklarını ayırt eden ailelerin çoğunlukta olduğuna dikkat çekerek, velileri davranışları konusunda uyardı.

2008-2009 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Halkalı'da bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Törene İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer'in yanı sıra Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, öğrenciler ve velileri katıldı. Törende minik öğrenciler folklor gösterileri sundu. Öğrenciler tarafından şiir okunması ile devam eden törende konuşan Ata Özer, "10 aylık bir maratonun sonuna geldik. 2008-2009 öğretim yılı bu şekilde tamamlanıyor. Öğrencilerin başarılarında emeği olan başta öğretmenleri, okul idarecilerimizi ve ailelerini cani gönülden kutluyoruz" dedi.

Özer, 2006 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü görevine geldiğini ve o dönemde okul öncesi eğitimin yaklaşık yüzde 11 seviyelerinde olduğunu ifade ederek, "Bunu görünce hayretler içinde kaldım. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile yaptığımız kampanyalarla okul öncesi eğitime büyük ölçüde önem verdik. 3 yılda yüzde 11'den yüzde 32'lere geldik. Ailelerin de bu konuda mutlak surette eğitilmeleri lazım. Aileleri bu konuda eğiterek, gerekirse ekonomik sıkıntılarını da ortadan kaldırmaya çalışarak minikleri okul öncesi eğitime yönlendirip, bunları okula daha hazır bir şekilde başlamalarını sağlamamız lazım. Bakanlığımız da bunu gördü" diye konuştu.

Ülkemizde kendi çocukları olduğu halde zayıf getiren çocuk ile takdirname getiren çocuğun veliler tarafından ayırt edildiğine dikkat çeken Özer, "Biz bu ayrımı ailelerin yapmaması için Alo-Karne hattını kurduk. Zayıf olan karnesini eve getiren çocuğun problemlerini bir veli manevi olarak çözmek istiyorsa bize başvuracak, sabah 08.00'dan gece 00.00'a kadar bu komisyon görev yapacak.

Geçen yıl intihara teşebbüs eden 3 kız öğrencimizi ve kötü yola düşmek üzere olan bir öğrencimizi Alo-Karne Hattı ile kurtardık. İnşallah bu sene böyle bir şey olmayacak. Velilerimiz bir arkadaş, bir dost gibi zayıfı olan çocuklara yaklaşacak ve onların bu problemlerini çözmeye çalışacaklar. Alo-Karne Hattı'na 455 64 61- 455 04 57 numaralı telefonlardan ulaşabilirler" şeklinde konuştu.
Törende konuşmaların ardından Özer ve beraberindekiler sınıfları dolaşarak öğrencilere karnelerini dağıttı.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 15:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?