30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

3 PKK'lı eylem hazırlığında yakalandı

 İstanbul Valisi Muammer Güler, eylem hazırlığında olan terör örgütü PKK üyesi 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Güler, jandarmanın ekiplerinin yaptığı baskında ''Lokman İpek'' kod adlı Selami K. ve ''Sorejamet'' kod adlı Devrim K.'nın yakalandığını belirterek, terör örgütü üyelerinin üzerlerinden 2 adet tabanca ve 2 adet Rus yapımı el bombasının ele geçirildiğini söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde açıklama yapan Güler, PKK KONGRA-GEL üyesi silahlı 3 kişinin 45 gün önce İstanbul'a geldiği istihbaratı üzerine jandarma ve polisin ortaklaşa operasyon düzenlediğini bildirdi. Güler, 17 Mart tarihinde jandarma ekipleri tarafından Esenyurt ilçesinde yapılan operasyonda, 2 kişi ve bunlara yardım yataklık eden 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Vali Güler, Jandarma'nın ekiplerinin yaptığı baskında ''Lokman İpek'' kod adlı Selami K. ve ''Sorejamet'' kod adlı Devrim K.'nın yakalandığını belirterek, terör örgütü üyelerinin üzerlerinden 2 adet tabanca ve 2 adet Rus yapımı el bombasının ele geçirildiğini söyledi.

Operasyon sonucu yakalanan 3 kişinin çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildiğini ifade eden Vali Güler, ''17 Mart'ta yapılan operasyon gizli tutulmuş, 3. kişi olan Zaza Agit kod adlı Osman K., yapılan sabırlı bir takip sonucu polis ekipleri tarafından Üsküdar'da bugün saklandığı evde yakalanmıştır. Bu kişi ile birlikte 1 adet tabanca, bu silaha ait mühimmat ve örgütsel dokümanlarla ile bir miktar patlayıcı madde ele geçirilmiştir'' dedi.
Terör örgütü üyelerinin daha önce de silahlı eylemlere katıldıklarının tespit edildiğini kaydeden Güler, ''Bu teröristlerin her an kullanabilecek şekilde üzerlerinde silah ve mühimmat ele geçirilmesi her an sansasyonel, kişileri ve kurumlara yönelik eylem arayışları içerisinde oldukları dikkat çekicidir'' diye konuştu.

Gazetecilerin soruların yanıtlayan Güler, terör örgütü üyelerinin hedeflerinin kimler olduğu sorusuna, ''Belli kişi ve kurumlara sansasyonel eylem hazırlığı içinde oldukları kesindir. Hedeflerinin kimler olduğu yapılacak soruşturma tespit edilecektir'' şeklinde yanıt verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 12:14:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?