30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

3 polis müdürü tutuklandı

EMNİYET Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile 4’üncü sınıf emniyet müdürleri Murat Nemutlu ve Mustafa Aral dün tutuklandı.

Arslan, Nemutlu ve Aral’ın, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği “Hassas Burun” uyuşturucu operasyonu sonrasında, çete lideri Habip Kanat’la bağlantılı olduğu öne sürülmüştü. Üç polis müdürü geçen hafta Beşiktaş Adliyesi’nde sorgulanmış ve tutuklanmaları istemiyle sevkedildikleri mahkemece serbest bırakılmışlardı.

Ancak üç müdür hakkında önceki gün, savcının itirazı üzerine İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tutuklama kararı vermişti. Karar üzerine dün saat 13.00’te bir minibüsle Beşiktaş’taki adliye binasına gelen Arslan, hakim, savcı ve personelin giriş yaptığı ön kapıdan içeri alındı, hakkındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrildi. Aynı soruşturmada adları geçen Nemutlu ile Aral da bir süre sonra adliyeye geldiler ve mahkemece tutuklandılar. Emin Arslan, cezaevine girerken “Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2009 Cumartesi 09:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?