4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

3 polis neden görevden alındı?

Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 3 polisin açığa alınmasıyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, "Kendilerine gelen ihbarla ilgili adli işlem yapmadıkları için görevlerini ihmal ettikleri gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldılar" denildi.

Sahte 100 dolar ihbarı üzerine Bahçelievler’de bir lokantaya gönderilen polis memurları Cengiz Aşıcı, Eyüp Cankurt ve Ahmet Sağlam, olayın taraflarını alarak polis merkezine götürmüştü.

Kimlik bile almadılar

Merkezde 100 doları inceleyen polisler gerçek olduğuna kanaat getirip bir işlem yapmamışlar, kimliğini bile almadıkları kişiyi serbest bırakmışlardı. Lokantada görevli kişi de, işyerine daha önce verilen sahte 100 dolar ile birlikte geri gönderilmişti.

Lokantaya gittiğinde olayı duyan Emniyet Müdür Yardımcısı Yalçın Saydam’ın müdahelesiyle haklarında soruşturma başlatılan 3 polis, Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yazısı ve Bahçelievler Kaymakamı’nın onayıyla görevlerinden uzaklaştırıldı. Polisler, ifadelerinde, sivil olan Emniyet Müdür Yardımcısı Yaşar Saydam’a kimlik sordukları için haklarında işlem yapıldığını öne sürerken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili yazılı açıklamayla polisleri yalanladı.

’Müdür kendini tanıttı’

AçIklamada, şöyle denildi: "Paranın sahte olup olmadığına dair herhangi bir ekspertiz ya da bilirkişi raporu almamış, amirlerine bilgi vermemiş, herhangi bir işlem yapmadan parayı verdikleri şüpheliyi serbest bırakmışlardır. İhbarla ilgili adli ve idari işlem yapmayarak görevi ihmal etmişlerdir. Bahçelievler Kaymakamlığı’nca haklarında başlatılan soruşturmanın selameti açısından görevlerinden uzaklaştırılmışlardır.

İlçe Emniyet Müdürü’nce tekrar olay yerine gönderilen polislere, orada Emniyet Müdür Yardımcısı Yalçın Saydam ile görüşmeleri talimatı verilmiştir. Gelen görevlilerimize İl Emniyet Müdür Yardımcısı, kendisini tanıtmıştır" denildi. Emniyet yetkilileri, 100 dolar veren şüphelinin lokantaya daha önce sahte 100 dolar veren kişi ile aynı ekipten olabileceği ihtimalinin değerlendirilmediğini, belki bu yüzden bir sahte para çetesinin yakalanamadığını ifade etti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 09:34:17
Güncelleme :6 Aralık 2008 Cumartesi 09:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?