4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

3.Uluslararası Silivri Yoğurt Festivali

3. Uluslararası Silivri Yoğurt Festivali'nin tanıtımı bugün Taksim'de gerçekleştirildi. Festivalin tanıtımı amacıyla İstiklal Caddesi'nde 2 deve ve bir eşek gezdirilirken, vatandaşlara yoğurt dağıtıldı. 

Silivri Belediyesi'nin bu yıl 3.'sünü gerçekleştirdiği Uluslararası Silivri Yoğurt Festivali başladı. Festivalin tanıtımı Taksim'de gerçekleştirildi. Festivale çok sayıda ülkeden gelen folklor ekibi katıldı. Galatasaray Meydanı'nda başlayıp Taksim Atatürk Anıtı'na kadar düzenlenen yürüyüş esnasında Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, vatandaşlara Silivri yoğurdu dağıttı. Festival kapsamında İstiklal Caddesi'nde gezdirilen eşek ve develeri caddeden geçen turistler şaşkın bakışlarla izledi. Yürüyüşün ardından Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. 

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan burada yaptığı konuşmasında, kelime olarak yoğurdun isminin tüm dünyada aynı olduğunu belirterek, "İstanbul da yoğurdun adı Silivri. Biz de yoğurdu dünyaya tanıtmak için böyle bir festival düzenledik. Festival 20 Temmuz'a kadar devam edecek" dedi. 

Törenin sonunda folklor grupları gösteri sundu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 15:39:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?