7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

30 Ağustos İstanbul'da coşkuyla kutlandı

İstanbul’daki ilk tören Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’nda

Buradaki törende, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş anıta çelenk koydu.

30 Ağustos Zefer Bayramı ve Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla, Vatan Caddesi’nde resmi geçit töreni düzenlendi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in de katıldığı tören, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın tören aracının üzerinde halkı selamlamalarının ardından, İstiklal Marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve göndere bayrak çekilmesiyle başladı.

Tören sırasında tankın üzerinden bir konuşma yapan 66. Zırhlı Tugay ve Tören Komutanı Tuğgeneral İhsan Balabanlı, 30 Ağustos’un, Türk Milleti’ni Anadolu’dan söküp atmak isteyen güçlerin ve zihniyetin mağlup ve perişan edildiği bir gün olduğunu belirtti.

"30 Ağustos zaferinin, dün olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya, onun laik ve demokratik yapısını değiştirmeye kastedeceklere karşı, Türk Milleti ve onun bağrından çıkan ordusunun çelikleşmiş iradesinin bir örneği olduğunu" dile getiren Tuğgeneral Balabanlı, "Türkiye Cumhuriyeti’nin vazgeçilmez temel niteliklerini oluşturan Atatürk ilke ve inkılapları, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı azimle savunulacaktır" diye konuştu.

Askeri ve mülki erkan temsilcilerinin yanı sıra vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği tören; deniz, hava, kara ve jandarma birlikleri ile bunlara ait araçların geçişiyle sona erdi.

aa
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2004 Pazartesi 14:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?