4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

30 engelli ayakkabı ustası oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) tarafından sürdürülen eğitimlere katılan 30 engelli, 4 aylık eğitimin ardından sertifika alarak mezun oldu.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü'nün, düzenlediği kursa katılan 30 engelli ayakkabı sayacısı olarak mezun oldu. İSÖM'ün İŞKUR ve TASEV (Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği) işbirliği ile yürüttüğü eğitimler ağustos ayından bu yana İkitelli'deki TASEV merkezinde devam ediyordu. Dört ay süreyle devam eden eğitimler 10 Kasım'da sona erdi.

Kursiyerler eğitimlerde, tasarımdan stampa çıkarmaya, üretim yönetiminden kesime, saya dikiminden, montaj ve finisaja kadar uygulamalı olarak mesleği öğrendiler. Mesleki eğitimlerini başarıyla tamamlayan 30 İSÖM'lü, artık, sektörde işbaşı yapacakları günü beklemeye başladı. Yeni ayakkabı ustalarının en büyük iş umudu ise proje düzenleyicilerinden olan İŞKUR.

Çocuklarını akrabalarına bırakarak kursa katılan işitme engelli Mustafa ve Fatma Baki çifti haftanın 5 günü evlerinden İSÖM servisleriyle alınarak kursa getiriliyorlar. Hem engelli hem de okuma yazma bilmedikleri için meslekleri olmayan Baki çiftinin en büyük hayali ise bir işe yerleşerek çocuklarına bakabilmek.
Öte yandan, İSÖM'ün bugüne kadar düzenlediği eğitimlere katılan 570 özürlü meslek sahibi oldu.

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 13:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?