3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

30 engelli bayan istihdama hazır

Kartal Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği tarafından da desteklenerek büyük ilgi gören “Engelli Kişilerin Toplumla Bütünleşmesini Geliştirme Projesi - Ben de Çalışabilirim!.. Kartal bölgesinde ikamet etmekte olan 30 Engelli Bayanın Sosyal ve Mesleki Entegrasyonu Projesi”nde sona yaklaşıldı.



Kartal Belediyesi, TÜREV (Türkiye Engelliler Vakfı, İVİAD (İstanbul Verim İşadamları Derneği) ve Sabiha Gökçen Anadolu Kız Meslek Lisesi ile diğer kurumların da işbirliğinde yürütülen proje ile, 2007-2008 Öğretim Yılı’nda hedef seçilen 30 engelli bayan, grafik tasarım, temel bilgisayar eğitimi, giyim ve gıda üretimi konularında teorik ve uygulamalı eğitime tabi tutuldular.



Engelli vatandaşların da toplumdaki diğer fertler gibi istihdama kavuşturulmaları ve becerilerine uygun işlerde çalışmalarını teşvik için oluşturulan projede sona varıldı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak aldıkları eğitime uygun yerlerde staj yapmaları sağlanan 30 engelli bayanın, mesleki ve sosyal alanda toplumla bütünleşmelerinde önlerindeki tek engel, uygun bir işe yerleştirilerek kendilerini bu alanda kanıtlamalarına imkan sağlanmasıdır.



Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Kartal Belediyesi öncülük ve işbirliğinde, her türlü eğitimlerini tamamlayarak verimli hale gelmeleri sağlanan 30 engelli bayanın istihdama kavuşturulmaları için, Kartallı işadamlarının konuya duyarlı davranmaları gerektiğini vurgulayarak, engelli vatandaşların da engelsizler kadar toplumda üretim ve verimlilik anlamında çok başarılı olacaklarını söyledi. Başkan Dağlar, “Engelli olmak, bir özür değil, onların da toplumun diğer engelsiz fertleri kadar insan onuruna yaraşır her türlü hizmetten yararlanma hakkı vardır. Unutmamalıyız ki, hepimiz gelecekte birer engelli adayı olabiliriz. Bu nedenle, engellileri hor görmemeli ve onlara da diğer bireyler gibi hoşgörüyle yaklaşmalı ve onlara yardımcı olmalıyız. Ben Kartallı işadamlarımızın da bu projeye sahip çıkarak yetişkin ve üretken engelli vatandaşlarımızı istihdama kavuşturmaya destek vereceklerine yürekten inanıyor, kendilerine şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kartal Belediyesi
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 15:40:13
Güncelleme :7 Ekim 2008 Salı 15:51:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?