3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

30 yaş büyük koca mirastan etti

Kendisinden 30 yaş büyük psikoloğu ile evlendiği için babası tarafından mirastan mahrum bırakılan Ümit Pamir, mirastan pay alabilmek için 15 yıldır hukuk mücadelesi veriyor.

Eşi geçtiğimiz yıl vefat eden ve yaşamını Kanada’da sürdüren Ümit Pamir, miras davasını kazanması halinde payını Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağını söyledi.

Malatya’da altın ticareti yapan bir ailenin oğlu olan makine mühendisi Hikmet Alacahanlı ile doktor Türkel Ekmekçi’nin tek çocukları Ümit Pamir, 1960 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.

Çift, kızları sekiz yaşındayken ayrıldı. Ümit Pamir’i babası yetiştirdi. Ümit Pamir’in iddiasına göre, tüm hayatına müdahale eden babası ev hanımı olmasını, annesi ise kendi gibi tıp okumasını istedi. Ümit Pamir ise içindeki sese kulak verdi. Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü kazandı.

Psikologla yakınlık

Bunun üzerine, Hikmet Alacahanlı, kızının başına buyruk hareket ettiğini düşünerek psikoloğa götürdü. Bu görüşmede Ümit ile Psikolog Ahmet Tolan Pamir ile arasında duygusal bir yakınlık başladı. Kısa sürede arkadaşlıkları aşka dönüştü ve evlenmeye karar verdiler. Kızının kendisinden 30 yaş büyük biriyle evlenme kararını duyan Hikmet Alacahanlı, bir vasiyetname hazırlayarak milyonlarca liralık mirasını ikinci evliliğini yaptığı eşi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında paylaştırdı. Kızı Ümit’i ise mirasından mahrum bıraktı.

Son nefeste af

Babasının akciğer kanserine yakalandığını öğrenen Ümit Pamir, babasının yanına giderek af diledi. Babası da son nefesini vermeden önce kızını affetti. Dava açan Pamir, ilk olarak kendisine düşen 3/8 oranındaki gizli payı almaya hak kazandı. Babasının ölümünden kısa bir süre önce üvey annesi ve diğer yakınları tarafından babasına ait Malatya ve İstanbul’daki bazı gayrı menkullerin el değiştirdiğini iddia eden Pamir, bu kez de tapu iptali ve tescili için dava açtı. Pamir, babasının son nefesinde kendisi için evinin banyosundaki özel bir bölmede 14 kiloluk külçe altın sakladığını söylediğini, ancak bu miktar ve yaklaşık faizleriyle birlikte 74 kilo altının kayıp olduğunu iddia etti.

Uğruna kavga edilen miras

Hikmet Alacahanlı’nın ölümü üzerine kalan gayrimenkuller büyük bir yekûn tutuyor. Bu mirasın içerisinde Kapalıçarşı’da dükkan da var, Malatya’da daire de. İşte Hikmet Alacahanlı’dan kalanlar:

Kıraç’ta ve Yakuplu’da 7,5 milyon dolarlık 10’ar dönümlük iki arazi.

Silivri’de 5 milyon YTL değerinde 500 metrekare arazi ile 600 bin YTL değerinde iki yazlık daire.

Bakırköy sahilde biri 1 milyon YTL, diğeri ise 1,5 milyon YTL değerinde iki daire.

Bakırköy Marmara Çarşısı’nda 500 bin YTL değer biçilen bir dükkan.

Kapalıçarşı’da değeri 4,5 milyon YTL olarak belirlenen asma katlı bir dükkan.

Malatya’da yedi daire ve bir dükkán.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 11:53:16
Güncelleme :3 Ekim 2008 Cuma 12:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?