6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

3109 elektrikli bisiklete el kondu

İSTANBUL'DA ELEKTRİKLİ BİSİKLET OPERASYONU

İstanbul'da düzenlenen operasyonda yalan beyanla yurda kaçak yollardan sokulan 3 bin 109 adet elektrikli bisiklete el konulurken, olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Operasyon Şube Müdürlüğü ekipleri ve İstanbul Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, İstanbul ve İzmit gümrüklerinde ithalat yapan bir firmanın Çin'den getirmiş olduğu 250 watt üzerindeki elektrikli bisikletleri, 250 watt'ın altında beyan ederek yurda sokmaya çalıştıklarını tespit etti. Bunun üzerine İkitelli'deki bir depoya baskın düzenlendi. Depoda yapılan aramada, gerekli izinler alınmadan ve eksik vergi ödeyerek

ithalatı gerçekleştirildiği belirlenen 3 bin 109 adet elektrikli bisiklet ele geçirildi. El konulan bisikletlerin, 250 watt'ın altında beyan edilerek yurda sokulduğu anlaşıldı. Bisikletlerin piyasa değerinin yaklaşık 4.5 milyon lira olduğu öğrenilirken, operasyon kapsamında gözaltına alınan 3 kişi Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Öte yandan, firmaya ilişkin geriye dönük yapılan araştırmada da 11 bin 267 adet elektrikli bisikletin de yine aynı şekilde yalan beyanla ithal edildiği tespit edildi.

İSTANBUL'DA ELEKTRİKLİ BİSİKLET OPERASYONU
İSTANBUL'DA ELEKTRİKLİ BİSİKLET OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 10:29:03
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 13:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?