3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

33 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da, düzenledikleri sahte kimlik ve belgelerle kurdukları 100'e yakın şirket aracılığıyla bankaları dolandırdıkları, piyasaya komisyon karşılığı naylon fatura sürdükleri gerekçesiyle 2'si kadın 33 kişi gözaltına alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İstanbul'un çeşitli semtlerinde bazı kişilerin, teşekkül halinde “resmi evrakta sahtecilik” yapmak suretiyle bankalardan kredi aldıkları, komisyon karşılığı piyasaya naylon fatura sürdükleri belirtildi.

Açıklamada, olayla ilgili 11 ilçede 20 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında bir banka şube müdürünün de bulunduğu 2'si kadın 33 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda, 66 firmaya ait boş ve tanzim edilmiş fatura, firma kuruluş evrakları, sahte kredi kartı alımı için hazırlandığı düşünülen 34 adet belge, 33 ayrı firmaya ait kaşe, 18 adet değişik kişi adına düzenlenmiş tapu senedi fotokopisi, 12 kişi adına tanzim edilmiş banka cüzdanı, 43 kişi adına düzenlenmiş senet, 37 adet çek, 1 adet bilgisayar kasasının ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, bir otomobile de el konulduğu bildirildi.

Açıklamada, şüphelilerin, şirketlerin bir kısmını kendi adlarına düzenlenmiş sahte kimlik ve belge ile bir kısmını da burada çalışıyor gösterdikleri vasıfsız işçiler adına kurduklarının belirlendiği belirtilerek, şirketler adına bankalara müracaat ederek çok sayıda kredi kartı temin eden şüphelilerin, bu şekilde dolandırıcılık yaptıkları kaydedildi.

Ayrıca şüphelilerin, paravan olarak kurulan şirketler adına piyasaya komisyon karşılığı fatura kestikleri de ifade edildi.
Şubedeki işlemleri tamamlanan 33 kişinin, Şişli Adliyesi'ne sevk edildiği belirtildi.
A.A
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 15:44:44
Güncelleme :6 Kasım 2006 Pazartesi 15:54:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?