4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

336 YTL taksitle ev imkanı

Dar gelirli vatandaşları kira öder gibi konut sahibi yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Şirketlerinden KİPTAŞ, Büyükçekmece’ye bağlı Tepecik Beldesi’nde 1179 sosyal konut inşa ediyor. 80, 90, 98 ve 126 metrekarelik bin 179 daireyi 62 bin ila 128 bin YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunan KİPTAŞ, yapıların yüzde 80’ini sosyal konut olarak inşa ediyor. Konutlara 336 YTL'den başlayan taksitlerle, yüzde 0,88 kredi oranı ve 120 aya kadar vade seçenekleriyle sahip olunabilecek.

Tepecik Konutları’nın 28 Mart’a kadar sürecek satış kampanyasını Saraçhane Belediye Sarayı’nda düzenlenen törenle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş başlattı. Törende Esenyurt Belediye Başkanı Nemci Kadıoğlu, Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, Tepecik Belediye Başkan Vekili Halil İbrahim Okutan ile KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ve vatandaşlar da yer aldı.

Başkan Topbaş; “100 yıl dayanacak lüks konutlar inşa ediyoruz”

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 10 yılda 19 bin 800 konut yapan KİPTAŞ’ın kendi dönemlerinde 47 bine yaklaştığını ve dönem sonunda 50 bin hedefine ulaşacaklarını söyledi. Barınma hakkının insanların doğuştan gelen hakkı olduğuna dikkat çeken Başkan Kadir Topbaş, uyguladıkları sosyal belediyecilik anlayışıyla bütün İstanbulluları ev sahibi yapmayı hedeflediklerini ve bu kapsamda Küçükçekmece’nin Kayabaşı bölgesinde TOKİ ile birlikte 90 bin konut yapacaklarını kaydetti.

Yaptıkları konutların ucuz olmasına karşın 100 yıl dayanacak sağlamlıkta, lüks döşenmiş ve çok güzel mimari dizayna sahip olduğunu anlatan Başkan Topbaş, “Herkesin en güzel ortamlarda yaşaması için çabalıyoruz. Hem Marmara Denizi, hem de Büyükçekmece Gölü manzaralı Tepecik Konutları için ayrılan alanın sadece yüzde 25’ine konut yapılıyor. Geri kalan yüzde 75’lik kısım ise yeşil alan ve sosyal donatı alanları olarak düzenleniyor” dedi.

Kimseye ayrıcalık yok…

Hizmetleri gerçekleştirirken kimseye ayrıcalık yapmadıklarının altı çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Konutların kuraları da noter tarafından çekiliyor. Belediye de bir İETT şoförünün işe alınmasında da kimsenin eşi, dostu, yakını olması dikkate anılmaz. Tamamen işte liyakat gözetilir. Duygularımı işime karıştırmam, alnımız açık. Biz sizlerden biri olarak burada hizmette bulunuyoruz. Herhangi bir sıkıntıda yanınızdayız. Bu açıdan kurada kendisine daire çıkmayan vatandaşlarımız şansını diğer kampanyalarda denemeye devam etsinler. Bizim kampanyalarımız bitmez. Herkes konut sahibi oluncaya kadar devam edeceğiz. Dairenin içine taşındıktan sonra kira öder gibi ödeme imkanı getiriyoruz. Ayrıca bu evleri yaparken sadece barınma için değil, gerçekten herkesin gururla yaşayacağı mutlu olacağı, okulundan ibadethanesine, alışveriş merkezinden yeşil alanlarına kadar her türlü ihtiyacın karşılanacağı, insan boyutta ilişkiler kurulacak bir çevre sunmayı amaçladık” diye konuştu.

Zengin fakir bir arada…

“Ecdadımız Osmanlı, zengin fakir, Müslüman gayri Müslim olarak beraberce aynı sokağı paylaşıyor, yan yana ibadethanelerde ibadet ediyordu. Birbirlerinin halinden hatırından haberdar oluyorlardı” diyen Başkan Kadir Topbaş, duvarlarla hayattan soyutlanmış yaşam alanları değil, birlikte yaşamak, büyük bir aile olmak, birbirlerine el uzatmak ve sosyal barışın geliştirilmesi için KİPTAŞ’ın projelerinin çok öneli olduğunu vurguladı. Batı toplumunun bu ayrışmadan pişman olduğunu ve şimdi komşuluk ilişkilerini geliştirmek için çaba sarf ettiklerini dile getiren Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Tepecik Konutları’nın önemli bir bölümünü dar gelirlilere, bir bölümünü de ‘lüks’ kategorisinde yaptık. Bununla sosyal barışı sağlamayı amaçladık. Farklı gelir seviyesindeki insanların bir arada olması, sosyal barış için çok önemli. Osmanlı ecdadımız da mahalle anlayışını böyle yapmıştı. Eşrafın yaşadığı bir mahallede zenginler konaklar inşa eder, garip gurebanın, dul ve yetimlerin yaşadığı evleri gözetirdi.”

Konutlarda 1 yıl İstanbul’da oturma şartı aranıyor…

KİPTAŞ dar gelirlileri konut sahibi yapmak amacını taşıyan poje kapsamında satışa sunulan 80 ve 90 metrekare daireler için bir yıl İstanbul’da oturma ve hiç evi olmama şartı arıyor. Bu konutların giriş katı olan 35 adedi fiziksel engelli vatandaşlar için ayrıldı. Özürlüler kuraya tabi olmadan müracaat sırasına göre konutlarını alabiliyor. Konutlara 336 YTL’den başlayan taksitlerle, yüzde 0,88 kredi oranı ve 120 aya kadar vade seçenekleriyle sahip olunabiliyor.

KİPTAŞ’ın 133 bin 528 metrekare alan üzerinde inşa edeceği Tepecik konutları sahip olduğu 54 bin metrekare yeşil alanın yanı sıra hem Marmara Denizi hem de Büyükçekmece gölü manzarasına sahip. Projede 80 metrekarelik daireler 62 bin YTL’ye, 90 metrekare daireler 70 bin YTL'ye, 98 metrekare daireler 95 bin YTL’ye ve 126 metrekarelik daireler 128 bin YTL’ye satışa sunuldu. Projede ayrıca bir ilköğretim okulu, bir ticaret merkezi, bir cami, çocuk oyun alanları, park yer alıyor. İstanbul’daki sera gazı etkisini azaltmayı amaçlayan “bahçe çatı” sisteminin uygulanacağı proje 18 ayda tamamlanacak ve katılımcılar isterlerse taksitleri taşındıktan sonra ödemeye başlayabilecek.

.
Yayın Tarihi : 9 Mart 2008 Pazar 18:15:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?