4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

34 kaçak yakalandı

Küçükçekmece'de 13 mültecinin bir tır dorsesinde havasızlık ve açılktan hayatını kaybetmesinin ardından yine aynı bölgede bir kamyonun içerisinde terkedilmiş 34 mülteci yakalandı. 

İhbar üzerine kamyonun bulunduğu bölgeye baskın yapan polis ekipleri ile, mülteciler arasında kovalamaca yaşandı. Uzun süre uğraşlar sonucunda gözaltına alınan mültecilerden aç ve susuzluk nedeniyle bayılan 8'i, Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Edinilen bilgilere göre, Halkalı Yenidoğan Mahallesi Konutbirlik Sitesi içerisinde bulunan bir kamyonda mültecilerin olduğu ihbarını alan polis ekipleri, operasyon için düğmeye bastı. Sözkonusu adrese baskın yapan polisler ile kaçmaya çalışan mülteciler arasında kovalama yaşandı. Polisin zaman zaman havaya uyarı ateş açtığı kovalamaca sonunda Burma uyruklu olduğu öğrenilen 34 mülteci yakalanırken, kamyon şoförü ise kaçmayı başardı. Açlık ve susuzluk nedeniyle fenalaşan 8 mülteci Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Geçtiğimiz haftalarda Küçükçekmece'de insan tacirleri tarafından yasadışı yollardan Türkiye'ye getirilen yaklaşık 140 mülteciden 13'ü, bindirildikleri TIR'ın dorsesinde havasızlık ve açlıktan hayatını kaybetmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 10:45:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?