30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

350 bin kişilik afet merkezi

DÜNYANIN sayılı afet lojistik merkezlerinden biri olacak Doğu Marmara Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nin inşaası için İstanbul Valisi Muammer Güler ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali arasında protokol imzalandı. Depremin ardından yardım elinin uzatılması için gerekli ekipmanların tasnifi ve dağıtımının çok önemli olduğunu kaydeden Güler, "Lojistik merkez bu ihtiyacı karşılayacak. 25 trilyona (25 milyon lira) mal olması beklenen merkezin temeli çok kısa sürede atılacak" dedi.

HER ŞEY BULUNACAK
Merkezle ilgili bilgi veren Kızılay Genel Başkanı Küçükali ise "Merkezde 350 bin kişiye ulaştırılabilecek kapasitede ekipman olacak. 3 dinin temsilcilerine hizmet verebilecek ibadethanelerden sığınaklara kadar her şey bu merkezde mevcut olacak" diye konuştu. Töreninin ardından İstanbul Valisi Güler de, çalışmalarını başlattıkları "Güvenli Yaşam Gönüllüleri Eğitim Kampanyası" hakkında bilgi verdi.

HEP BİRLİKTE EĞİTİM
Güler kampanya çerçevesinde hem eğitimlere katılacak vatandaşlara hem de eğiticilere yönelik materyaller hazırladıklarını belirterek, "15 ayrı grupta hazırladığımız materyaller ile birey ve aileden başlayarak çok geniş bir yelpazeye ulaşmayı hedefliyoruz. Güvenli yaşam için bir adım atalım, eğitim alalım diyoruz. İ

Sabah
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 00:07:04
Güncelleme :18 Ağustos 2009 Salı 00:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?