4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

36 polis teröristi günlerce izledi

Polisler, teröristle birlikte Van’dan İstanbul’a geldi. ‘Canlı bomba’, eylül ayından itibaren izleniyordu ve tam harekete geçerken yakalandı .

Şişli’de üzerinde 8 kilo 800 gram patlayıcı, 15 fünye ve bir el butonuyla yakalanan kadın terörist Gönül Erdoğan dün tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah dün yaptığı açıklamada, “Eğer bu kişi hedefine ulaşmış, hedef seçmiş olduğu İstanbul polisinin içinde bu amacını, terör faaliyetini gerçekleştirmiş olsaydı, maalesef şu anda çok üzücü olaylarla karşılaşmış olacaktık. Maalesef çok şehit verecektik” dedi.

Slogan attı
Emniyette işlemleri tamamlanan Erdoğan ile Mehmet Necip Kurtcebe, Tuncer Sağınç, Mehmet Sıddık Akın ve Mehmet Vefa Yamalak, dün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Adliye binasına alınmak için minibüsten indirilen Erdoğan, “Biji serok Apo” (Apo’ya özgürlük) şeklinde Kürtçe sloganlar atarak polise direnmeye çalıştı. Polislerce ağzı kapatılarak slogan atmasına izin verilmeyen kadın ve diğer dört kişi, adliye binasına alındı.

Sol gözünde morluk olduğu görülen Erdoğan’ın sağlık kontrolü yaklaşık 40 dakika sürdü. Edinilen bilgiye göre Erdoğan’ın yüzündeki morluklar, adli tıp kontrolünü yapan doktor tarafından fotoğraflandı. Sağlık kontrolünün tamamlanmasının ardından şüpheliler savcılık sorgusuna ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Almanya’da okumuş
Gönül Erdoğan’ın (39), lise eğitiminin ardından Almanya’ya gittiği, burada üniversite eğitimine başladıktan sonra 1994’te bölücü terör örgütüne katıldığı belirtildi. Gönül Erdoğan, PKK’nın İran’daki kolu PJAK’ta silahlı birliklerin yöneticiliğini de yaptıktan sonra eylül ayı başında İran sınırından Van’a geçti. Burada polis tarafından takibe alınan Erdoğan’ın 27 Eylül günü Van’dan İstanbul’a hareket eden bir otobüse binmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verildi.

Van İstihbaratı teröristle birlikte aynı otobüsle İstanbul’a geldi. İstihbarat Şube Müdürlüğü, 28 Eylül tarihinden itibaren canlı bombayı üç vardiya halinde 36 polisle izledi.

Kuaförden çıkarken
24 saat kamerayla izlenen ve geçtiği tüm noktalarda MOBESE kameralarından görüntüsü belirlenen canlı bombanın 10 Ekim’de Eyüp Polis Merkezi ve Aksaray Polis Merkezi önünde keşif çalışmaları yaptığı gözlendi.

11 Ekim tarihinde Okmeydanı’nda kaldığı evden başörtülü olarak çıkan kadın teröristin bir kuaföre girdiği tespit edildi. Takipteki istihbarat ekipleri, kadının kuaförden saçları açık ve elinde çantayla çıktığını belirledi.

Çantada bomba olduğunu tahmin eden ekipler, bombacının şüpheli hareketleri üzerine operasyon kararı aldı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 15:54:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?