6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

39 yankesici gözaltına alındı

İSTANBUL'UN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 6 İLDE DÜZENLENEN OPERASYONLARDA, 39 YANKESİCİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul başta olmak üzere Ağrı, İzmir, Kocaeli, Yalova ve Van'da düzenlenen operasyonlarda, çok sayıda kapkaç ve yankesicilik olayına karıştıkları belirlenen 39 kişi yakalandı. Şahısların İstanbul'daki bir hastanede yaptıkları yankesicilik, saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

Özellikle Pendik, Maltepe, Sarıgazi ve Adapazarı hatlı minibüslerinde artan yankesicilik olayları üzerine harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü ekipleri, geniş çaplı soruşturma başlattı. Yankesicilik şebekesinin bir çok ille bağlantılı olduğunu belirleyen polis, İstanbul başta olmak üzere Ağrı, İzmir, Kocaeli, Yalova ve Van'da eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda, 1'i bayan, 5'i 18 yaşından küçük çocuk olmak üzere toplam 39 kişi gözaltına alındı. Şahıslarla birlikte 2 adet ruhsatsız tabanca, 29 adet fişek, 200 gram esrar, bir adet polis freni ve tepe lambası ile çok sayıda senet ve tapu ele geçirildi.

Özellikle toplu taşıma araçlarını hedef seçen şahısların, 5'erli gruplar halinde bindikleri otobüs ve minibüslerde aralarına aldıkları vatandaşın parası ve cep telefonunu fark ettirmeden aldıkları belirlendi. Aynı yöntemi hastanelerdeki kuyruklarda da kullanan şahıslar, bir hastanenin güvenlik kamerasına yakalandı. Bir hastane kuyruğunda etrafını sardıkları vatandaşın cüzdanını ve cep telefonunu çalan şebeke üyelerine, Ağrı'da bir dönem belediye başkanlığı yapan O.K.'nin de polisin operasyonlarını önceden haber vererek yardımcı olduğu ortaya çıktı. O.K.'nin de gözaltında olduğu anlaşıldı.

İSTANBUL'UN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 6 İLDE DÜZENLENEN OPERASYONLARDA, 39 YANKESİCİ GÖZALTINA ALINDI
İSTANBUL'UN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 6 İLDE DÜZENLENEN OPERASYONLARDA, 39 YANKESİCİ GÖZALTINA ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 14:29:00
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 18:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?