4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

4. İstanbul Kalıp Fuarı

İlk kez İhlas Fuarcılık tarafından sektöre kazandırılan ve bu yıl 4. düzenlenen İstanbul Kalıp Fuarı açıldı. 

İhlas Fuarcılık Genel Müdürü Hüseyin Boz, "İhlas Fuarcılık olarak Türkiye'de ilk kez gerçekleştirdiğimiz bu kalıp fuarıyla sektörün dünyaya açılmasını ve gelişmesini sağlayarak iyi bir örnek olduk" dedi. 

Kalıp sektörü, İstanbul Fuar Merkezi'nde bugün açılışı yapılan İstanbul Kalıp Fuarı'nda bir araya geldi. Geçtiğimiz yıllarda ana ve yan sanayiler ile kalıp üreticilerinin yer aldığı fuarda bu sene yepyeni projeler hayata geçirildi. Fuarın açılışı İhlas Fuarcılık Genel Müdürü Hüseyin Boz, Beyaz Eşya ve Yan Sanayicileri Derneği (BEYZAD) Başkanı Murat Önay ve Başkan Yardımcısı Hasan Danışment tarafından gerçekleştirildi. İhlas Fuarcılık Genel Müdürü Hüseyin Boz, "Bugün burada İhlas Fuarcılık'ın 81. fuarı olan 4. İstanbul Kalıp Fuarı'nı açtık. Fuara 150 yerli ve 25 yabancı katılımcı firma katıldı. Kalıp sektörü ana sanayiye bağlı olarak büyüyen ve küçülen sektördür. Türkiye'de ana sanayi dediğimiz otomotiv sektörü de son 8 yılda 9 kat büyüyerek 1.5 milyon adete ulaşmıştır. Aynı şekilde beyaz eşyada hızlı bir büyüme trendi içerisinde olup Avrupa'da kullanılan beyaz eşyanın her 10 tanesinden 3'ü Türk malıdır. Dolayısıyla bu açıdan bakıldığında kalıp sektörü bunlarla doğru orantılı olarak büyümekte. Bu yılda yüzde 22 gibi bir büyümeyi gerçekleştirdi. Sanayide üretim yapabilmek için kalıp olmazsa olmaz kuraldır. Dolayısıyla her türlü imalatta kalıp kullanılmaktadır. İşte İhlas Fuarcılık olarak Türkiye'de ilk kez gerçekleştirdiğimiz bu kalıp fuarıyla sektörün dünyaya açılmasını ve gelişmesini sağlayarak iyi bir örnek olduk" diye konuştu. 

9 Kasım tarihine kadar devam edecek olan fuarda beyaz eşya ve sektörlerine yönelik çeşitli paneller düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl 20 binden fazla kişinin ziyaret ettiği fuara bu yılda ilginin yoğun olması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 17:24:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?