7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

4. Nesil teknoloji şovu Cebit'te

4. NESİL TEKNOLOJİ ŞOVU CEBIT'TE

Dünyanın önde gelen kablosuz ekipman üreticilerinden Alvarion ve Net İletişim, yakın geleceğin teknolojisi Fixed ve 4. Nesil Mobile WiMAX'i (4Motion) CeBIT Fuarı'nda tanıtıyor.

Net İletişim CeBIT Bilişim Eurasia 2010 Fuarı'nda sabit ve özellikle mobil WiMAX ekipmanları ile görüntü, data ve Internet aktarımı yaparak Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor. Fuarda Alvarion Sabit ve Mobil WiMAX ekipmanları ile yapılan tanıtımında özellikle emniyet müdürlüklerinin hiçbir kablo döşemeden WiMAX MOBESE çözümlerinden nasıl yararlanabileceği anlatılıyor.

Net İletişim, CeBIT Fuarı'ndaki Sabit ve 4. Nesil Mobil WiMAX MOBESE tanıtımında, Alvarion ekipmanlarının polis araçlarındaki kameraları nasıl aktardığını canlı performansla sergiliyor. Ayrıca Net İletişim'in şimdiye kadar Türkiye'de Emniyet Genel Müdürlüğü il ve ilçelerine sabit WiMAX'le kurulumunu yaptığı MOBESE altyapılarının başarı hikayeleri anlatılıyor.

Türkiye için yakın gelecekte planlanan WiMAX teknolojisi, Kuzey Amerika'dan Ortadoğu'ya, Afrika ve Asya'ya kadar yüzlerce ülkede başarıyla uygulanıyor. Sabit veya Mobil olarak uygulanan WiMAX teknolojisi ile mevcut kapasitelerden daha genişband erişim sağlanabiliyor.

Birçok gelişmekte ve özellikle Afrika gibi alt yapısı sorunlu ülkelerde WiMAX teknolojisi hem kolay uygulanıyor, hem de daha az maliyetle tamamen kablosuz ve genişband sağlayan platformlar kuruluyor.

Türkiye'de Fiber Kablo altyapısının ilk yatırım ve aylık kira giderlerinin çok yüksek olması, kazı ve kurulum işlerinin uzun sürmesi ve işletme sırasında çıkabilecek sorunların giderilmesindeki aksaklıklar nedeniyle kablosuz ve çok uygun fiyatlı bir teknoloji olan Sabit ve özellikle Mobil WiMAX gün geçtikçe daha fazla rağbet görüyor.

WiMAX altyapısının çok düşük ücretlerle kuruluyor olması uygulamayı ekonomik hale getiriyor. WiMAX, geleneksel mobil & 3G şebekelerinden 4 kat daha fazla kapasite ve abone başına daha yüksek band genişliği imkanını kesintisiz olarak sağlıyor.

4. NESİL TEKNOLOJİ ŞOVU CEBIT'TE
4. NESİL TEKNOLOJİ ŞOVU CEBIT'TE
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 12:32:04
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 14:04:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?