4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

4 kadın girişimcinin önü açıldı

Kadın girişimcilere maddi/manevi destek vermek amacıyla düzenlenen ’Ariel İle Bir Adım Öne’ yarışmasında kazanan 4 proje sahibi kadının ’Örnek Kadın Girişimci’ modeli oluşturması hedefleniyor.

Türkiye’de bir milyon erkek, 70 bin kadın girişimci olduğuna işaret eden TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, seçilen proje sahibi kadınların, tüm kadınlara örnek bir model oluşturmasını hedeflediklerini söyledi.

3 bin kişi başvurdu

Ariel tarafından düzenlenen, TOBB Kadın Girişimci Kurulu’nun da desteklediği ve bir fikri, bir hayali, bir projesi olan kadınların başvurduğu ’Ariel ile Bir Adım Öne’ yarışmasının sonuçları açıklandı.

1 Nisan-1 Haziran tarihleri arasında yarışmaya, 3 bin kişi posta ve elektronik posta yolu ile başvurdu. Yarışmada İstanbul’dan Tuba Gölcüklü ’Mikro Mandıra’ projesiyle Şanlıurfa’dan Neşe Hayırlı ’Kültür Mantarı’ projesi ile Erzurum’dan Gönül Aktürk ’Karnavas Bezi’ projesiyle ilk üçe girdi. Üç kadın, Ariel’in üst limiti 30 bin YTL olan finansman desteği ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun danışmanlık desteğini almaya hak kazandı.

Zile evlerine özel ödül

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, Procter&Gamble Türkiye Dış İlişkiler Direktörü Hayrünnisa Aligil, Doç.Dr. Haluk Levent ve Lobby PR Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Uzun’dan oluşan jüri, yarışmaya ’Zile Evleri’ restorasyon projesi ile Tokat’tan katılan Nuray Şimşek’i de ünlü mimar Hasan Mingü tarafından desteklenen ’Jüri Özel Ödülü’ne layık gördü.

Kadınların cesaretini gösterdi

P&G Dış İlişkiler Direktörü Hayrünnisa Aligil, P&G olarak sürdürülebilir projeler tasarladıklarını, ’Ariel ile Bir Adım Öne’ yarışmasını da bu düşünceden hareket ederek geliştirdiklerini söyledi. Aligil, şöyle konuştu: "Bu yarışma bize Türkiye’deki kadınların vizyonlarını, cesaretlerini ve potansiyellerini bir kez daha göstermiş oldu. Biz şirket politikası olarak her zaman toplumla iç içe ve toplumsal duyarlılıkları önemseyen bir marka olmayı hedefliyoruz. İlk üçe giren projelerin her birini 30 bin YTL’lik finansal katkıyla destekleyeceğiz. TOBB Kadın Girişimci Kurulu ise, bu projelerin hayata geçmesinde çok önemli danışmanlık ve uzmanlık desteği sağlayacak."

4 girişim projesi

Köyünde Karnavas bezi dokuyacak

ERZURUM’da Olur ilçesi Ormanağzı köyü muhtarının eşi olan Gönül Aktürk, yaşadığı yörede ’Karnavas’ bezini üretmek için bir atölye kurmayı istiyor. Halk Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı kurslara katılan kadınların iş gücüne dahil olabilmelerini hedefliyor. Üreteceği çeyizlik ve hediyelik ürünlerle yöre kadınlarıyla beraber bir işletme sahibi olacaklarına inanıyor.

Zile Evleri hayat bulacak

JÜRİ özel ödülünü kazanan Nuray Şimşek, Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi’ne bağlı Zile Turizm Meslek Yüksek Okulu’nda İngilizce okutmanı. Dejenerasyona uğramadan ayakta kalmayı başarmış eski Zile Evleri’ni canlandırmayı hedefliyor. Eski bir evi, öğrencileriyle beraber restore edip, bölgeyi gençler için ’youth hostel’ haline getirmek istiyor.

Mikro mandıralarda keçi sütü üretecek

YARIŞMAYA İstanbul’dan katılan Tuba Gölcüklü, 1970 Denizli doğumlu. 40 Fırın Mikro Mandıra Projesi’ni hayata geçirmeyi hedefliyor. Keçi sütünü üretip, işleyip mikro mandıra modeliyle, katkısız ve doğal olarak tüketiciyle buluşturacak. Nihai tüketici olarak öncelikli çocukları hedefliyor. Anne sütüne en yakın süt olması ve etkili olarak soğutulduğunda 34 gün tazeliğini koruyabildiği için keçi sütü projesini seçmiş.

Şanlıurfa’da kültür mantarı yetiştirecek

HARRAN Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Bitki Koruma Bölümü’nden mezun olan Neşe Hayırlı, 1983 Şanlıurfa doğumlu. Yemeklik Kültür mantarı yetiştirilmesi üzerinde araştırmalar yapıyor. Yarışmaya kültür mantarı yetiştirme tesisi kurup bu sektöre yenilikler kazandırmak fikriyle katıldı. Sektörde büyük gelişmeler olduğunu ve kültür mantarı üretme çiftliklerinin artmasıyla bu sektörün gelecek vaat ettiğine inanıyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 09:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?