4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

4 kez mühürlenmiş ama!..

Davutpaşa'da büyük bir katliama neden olan işyeri, 4 kez mühürlenmiş ancak mühürler sökülmüş.

Davutpaşa'daki olayın yaşandığı bölgede incelemelerde bulunan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, patlamanın meydana geldiği işyerinin 4 kez mühürlendiğini ve her seferinde de mühürlerin söküldüğünü söyledi.

Çağlayan, patlamanın bombadan kaynaklanmadığını belirterek, ölü sayısının 20'ye çıktığını belirtti.

Bakan Çağlayan, meydana gelen patlamaya ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Şu anda patlamanın olduğu binada maytap olduğu söyleniyor. Binada çıkan bir yangın ve kısa süre sonra patlama olmuş. Hayatını kaybedenlerin çoğu patlamayı seyrettiği esnada patlamanın şiddetiyle hayatını kaybetti. Soruşturma devam ediyor, çalışmalar devam diyor. Daha açıklayıcı bilgiler gelecek" açıklamasında bulundu.

Bakan Çağlayan, gazetecilerin soruları üzerine denetim konusunda ilgili kurumların ilgilendiğini kaydederek, "Özelikle patlamanın olduğu işyeri kısa bir süre önce plastik imalatı yapılacağı gerekçesiyle müracaat olmuş. Bu işyeri 4 kere mühürlenmiş, 4 kere de mühür sökülmüş. Buna rağmen de işyerinin çalışmaya devam etmesi noktasında belediye suç duyurusunda bulunmuş. Burada mühürlenen ve çalışmasında mahsur görülen yer kaç kere mühürlenip söküyor, farklı farklı başvurular yapıyor" diye konuştu.

Olayın bombadan kaynaklanmadığının altını çizen Bakan Çağlayan, valilik, emniyet ve tüm yetkililerin çalışma içinde olduğunu kaydederek, kaçak işyeri açılmaması konusundaki hassasiyetlere değindi ve vatandaşların böyle bir olayda hayatlarını kaybettiğini söyledi. Herkesin sorumluluğunun farkında olduğunu belirten Bakan Çağlayan, tüm çalışmaların yapılacağını ve yasal sürecin işleyeceğini ifade etti.

Kenthaber-Fotoğraf İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 15:50:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?