30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

40 çifte 'Bir yastıkta 40 yıl' yastığı

Pendik Belediyesi, 40 yıldan uzun süre aynı yastığa başkoymuş, 40 çifti kahvaltıda buluşturdu. Aile yapısının korunması gerektiğini söyleyen Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, çitflere "Bir yastıkta 40 yıl" yazılı yastık ve çeşitli hediyeler verdi.

Pendik Belediyesi 40 yıldan uzun süre aynı yastığa baş koymuş 40 çitfi, düzenlediği kahvaltıda bir araya getirdi. Gülistan Sofrasında düzenlenen programa Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Pendik Kaymakamı Haluk Saygılı ve evlilikleri 40 yılı aşan çok sayıda evli çift katıldı. Programda bir konuşma yapan Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, günümüzde boşanmaların arttığına dikkat çekerek "Yaşımız kaç olursa olsun yüreklerimizin en derinliklerinde hissediyoruz. Mutlu alilelerde büyüyen insanlar, mutlu bireyler ve başarılı oluyorlar. Tarih boyunca bütün dünyaya yön veren insanlara bakınız çoğunulğu mutlu aileler içerisinde yetişmiş .Mutlu insanların ülkesini olmasını arzu ediyorsak, aile yapıları mutlaka korunmalıdır.

Bugün hepimiz görüyoruz. Bir kaç yıl önce evlenip boşanan ve çocukları farklı ortamlarda sıkıntı çeken aileler ciddi manada artıyor. Boşanma oranları her yıl arttığını görüyoruz. Modern dünya bu konuda bir takım yeni şartları yeni durumları ortaya çıkırıyor. Butün bunlar olurken, biz kenera çekilip yapacağımız bir şey yok demiyoruz. 40 çitfi buraya çağırdık. Bu insanlar mutlu aile ortamlarında başarılı çocukların yetişmesine vesile olmuşlardır. Bugün bu insanlar hepimize hem örnek hem de ders veriyorlar" dedi

Pendik Kaymakamı Haluk Saygılı ise evlilikte 40 yılını tamamlayan çiftleri kutlayarak, "Başarılı ve mutlu ailenin çocukları kendilerine anne-babalarını örnek aldıkları sürece bizi daha ileri götürecekler. İş ve günlük hayatlarında daha mutlu olacaklar. Aile yapısını düşünürken, saygı sevgi ve karşılıklı hoşgörünün birlikte olması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra aynı yastıkta 40 yılı geçiren üç çifte hediyeleri Belediye Başkanı Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin ve Gazeteci Savaş Ay ve Kaymakam Haluk Saygılı tarafından verildi. Üzerinde "Bir yastıkta 40 yıl" yazılı yastıkları alan çiftler, kendi hayat deneyimlerini de katılımcılarla paylaştılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 16:17:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?