6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

41 kişi adliyeye sevk edildi

İstanbul'da rüşvet soruşturması kapsamında düzenlenen ikinci dalga operasyonlar polis kamerası ile saniye görüntülendi. Operasyonlarda gözaltına alınan 18'i trafik polisi 41 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, bazı servis taşıma firması sahiplerinin şirket çalışanları ile birlikte bir suç örgütü kurarak İstanbul genelindeki alışveriş merkezlerinin personel taşımacılığını tekellerine alarak haksız menfaat temin ettikleri iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Yapılan incelemelerde suç örgütünün, servis taşımacılığı yapmak isteyen diğer firma ve şahıslara yönelik baskı ve şiddet içerikli eylemleri gerçekleştirerek onları iş yapamaz hale getirdikleri belirlendi. Örgütün, alışveriş merkezleri civarında görevli bazı trafik polisleri ile anlaşarak haftalık veya aylık olarak sistematik bir şekilde kendi servis araçlarına yönelik cezai işlem uygulanmaması karşılığında rüşvet verdikleri tespit edildi. Ayrıca inşaat ve hafriyat şirketi görevlilerinin de kendi güzergahlarındaki bazı trafik polislerine rüşvet verdikleri belirlendi. Yapılan tespitler sonucu 30 Temmuz'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 69 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 39'u tutuklandı.

Aynı soruşturmanın devamı olarak 9 Ağustos günü düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda ise 18'i trafik polisi 41 şüpheli yakalandı. Polis kamerası ile saniye saniye görüntülenen operasyonda, kamu personeline rüşvet olarak verilen paraların kaydının tutulduğu not kağıtları, ajanda ve dijital dosyalar ele geçirildi.

Yakalanan şüpheliler Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulandıktan sonra Şişli ve Bakırköy Adliyelerine sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2010 Perşembe 18:56:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?