6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

423 kilo uyuşturucu ele geçirildi

TEM'DE BAŞLAYAN SICAK TAKİP OPERASYONLA SONLANDI

İstanbul'da son bir hafta içerisinde düzenlenen narkotik operasyonlarında, toplam 423 kilo uyuşturucu madde ile birlikte 54 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. TEM'de hareket halindeki bir TIR'a yönelik düzenlenen operasyon anı ise polis kamerası tarafından kaydedildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 31 Temmuz- 9 Ağustos 2010 tarihleri arasında Çatalca, Sultangazi, Maltepe, Bağcılar, Beyoğlu, Fatih, Ataşehir, Silivri, Pendik ve Atatürk Havalimanı'nda operasyonlar düzenledi. Baskınlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 54 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 226 kilo 483 gram eroin, 172 kilo 852 gram esrar, 15 kilo 205 gram kokain, 9 kilo metamfetamin maddesi, bin adet ecstacy hap, 3 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Operasyonlardan birinde Diyarbakır'dan bidon içinde uyuşturucu madde gönderildiğini öğrenen narkotik polisi harekete geçti. Bidonların teslim edildiği adrese düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin yanlarında bulunan otlu peynir bidonlarının alt kısmına esrar saklanmış olduğu belirlendi. Boşaltılan bidonlardan 84 kilogram esrar ele geçirildi.

Öte yandan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Atatürk Havalimanı'nda şüphelendikleri yabancı uyruklu bir yolcuyu durdurdu. Kamerun uyruklu J.O.A'nın valizinde yapılan aramada çok sayıda balık konservesi bulundu. Konserve kutularının içini açan polis, balık yerine kokainle karşılaştı. Yapılan incelemede 9 kilo 600 gram kokain ele geçirildi. AIDS hastası olduğu belirtilen J.O.A'nın daha önce de farklı ülkelere midesinde kokain taşıdığı belirtildi.

Ayrıca Silivri'de düzenlenen operasyonda elebaşılığını Behçet T.'nin yaptığı 13 kişilik çete çökertildi. Şebekeye ait TIR aracında yapılan aramada ise 31 kilo 100 gram eroin, 2 ruhsatsız tabanca, 16 adet ecstacy hap ve bir sahte sürüca belgesi ele geçirildi. Yetkililer, elebaşı Behçet T.'nin hakkında 18 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğunu belirtti. Şebeke üyesi Mehmet C.'nin de uyuşturucu parasından çok sayıda oto galerisi açıp işlettiği belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 54 zanlıdan 52'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TEM'DE BAŞLAYAN SICAK TAKİP OPERASYONLA SONLANDI
TEM'DE BAŞLAYAN SICAK TAKİP OPERASYONLA SONLANDI
TEM'DE BAŞLAYAN SICAK TAKİP OPERASYONLA SONLANDI
TEM'DE BAŞLAYAN SICAK TAKİP OPERASYONLA SONLANDI
TEM'DE BAŞLAYAN SICAK TAKİP OPERASYONLA SONLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2010 Çarşamba 15:50:03
Güncelleme :11 Ağustos 2010 Çarşamba 17:12:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?